Een elektrische tandenborstel kopen? Dan ben hier hier op de juiste plek. Het aanbod van elektrischetandenborstel is groot en daarom raden we je aan om een rustig te kijken wel type past bij jouw type gebit. Niet alleen is het een stuk gemakkelijker, maar ook worden de tanden beter verzorgd. Wanneer je elektrisch poetst verwijder je namelijk minimaal 100% meer tandplak. Nu je dit weet kun je alle opties van de grootste merken zoals Oral B gemakkelijk vergelijken in onze vergelijker!

Enig resultaat

Waarom een elektrische tandenborstel kopen?

Wanneer je gebruik maakt van electrische tandenborstels Zorg je ervoor dat je mondhygiëne beter wordt dan waneer je met een 'normale' tandenborstel poetst. Daardoor gaan de tanden er niet alleen van stralen, maar ook wordt het tandvlees op deze manier niet aangetast. Daarnaast zijn er verschillende varianten die een stapje verder gaan en precies aangeven hoe dat jij je tanden het beste kunt poetsen.

Welke soorten elektrische tandenborstels zijn er?

Er zijn in de basis 2 verschillende elektrische-tandenborstels waarbij de poetstechnieken verschillen.

  • Oscillerende rotatietechniek (achterwaartse en voorwaartse rotatie)
  • Sonische techniek (zijdelingse rotatie).

Onderzoek toont aan dat deze borstels beter plak verwijderen dan normale handtandenborstels. Daarom zorgen ze voor een betere mondhygiëne.

Roterende borstel

De roterende borstels hebben een kleine ronde borstelkop. Dit maakt het makkelijker om plak te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn het populairst en het meest effectief. Aan de nieuwste roterende borstels is een pulserende techniek toegevoegd. Bij deze techniek beweegt de borstelkop met hoge snelheid naar de tand toe. Op deze manier zien de haren er beter uit tussen de tanden.

Sonische techniek

De sonische borstels hebben de bekende vorm van de gewone handtandenborstel. De borsteltechniek lijkt sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt snel heen en weer en maakt een zijdelingse borstelbeweging.

Welke elektrische borstel moet ik kiezen?

Het aanbod is groot maar waar je het best op kunt letten is dus de soorten technieken die gebruikt worden. Daarnaast moet je letten op het volgende om een goede keuze te maken voor elektrische tandeborstel;

  • Tandenborstel op batterijen hebben een beperkt aantal bewegingen en zijn minder krachtig dan die op accu
  • Wilt je extra opties zoals een timer en interface?