Windows Inkt Review

Met de komst van Windows Ink verandert elke 2-in-1 laptop computer in een digitaal tekenblok. In combinatie met de juiste stylus kun je gedetailleerde tekeningen maken en eenvoudig een activiteitenlijst uitschrijven op een digitaal notitieblok. Benieuwd wat Windows Ink nog meer te bieden heeft? U kunt het leren op deze beoordeling.

Wat wil je?

Voordat ik aan de slag ga met Windows Ink, wilde ik eerst een paar zaken regelen om optimaal te kunnen profiteren van de gloednieuwe stylusmogelijkheden in Windows 10.

  • Een pil, laptop of 2-in-1 met stylus ondersteuning
  • De nieuwste Windows 10 updates
  • Een geschikte stylus, zoals de Microsoft Surface Pen

Inkt Werkruimte

Ink Workspace is de centrale plek voor alle apps die je aan de zijkant van je stylus gebruikt. Met één druk op de stylusknop verschijnt een venster met apps als Sticky Notes, Sketchbook, Screen Notes en een hyperlink naar extra apps in de Windows Store. Daar kom ik een app tegen die mijn uitgeschreven rekensommen herkent, en dus direct de uitkomst laat zien. In de instellingen kan ik kiezen om de knop op de Surface Pen te gebruiken om direct een plaknotitie te openen, zodat ik snel mijn inkooplijst kan vervangen.

Een digitaal schetsblok

Ondanks mijn redelijke tekencapaciteiten heb ik de Sketchbook app aan mijn beste inventieve voorstellingen onderworpen. Waar ik normaal altijd een liniaal nodig had om rechte lijnen te trekken, kan ik in deze app gewoon mijn vingers gebruiken om een digitale liniaal te plaatsen. Windows Ink is goed in het detecteren van je handpalm, zodat er niet ineens een zwarte veeg over je hele tekening verschijnt. Afhankelijk van je stylus, helpt Sketchbook met een aantal drukfactoren, waardoor ik ook de effectieve details te zien kreeg. Het is echter geen alternatief voor een tekenpil of ouderwetse pen en papier.

Apps voor Windows Ink

Ik ontdek bovendien een heleboel Windows Ink-applicaties voor extra productieve bezigheden. Microsoft Word helpt bijvoorbeeld bij het maken van goede bewerkingen. Ik streep een zin door om hem te verwijderen en omcirkel zinnen als ik ze wil markeren. Veel veelgebruikte Windows 10-apps, zoals Kaarten, Foto’s en Video’s en de Edge-browser, werken ook met Windows Ink, zodat ik eenvoudig door alle onderdelen kan navigeren met niets anders dan mijn stylus. De verscheidenheid van apps verkrijgbaar in de Windows Store blijft echter aanzienlijk beperkt. Ook is er geen ondersteuning voor Adobe applicaties, bijvoorbeeld, tenzij je Windows Ink gebruikt in combinatie met een tekenpil.

Conclusie

Met Windows Ink wordt het kopen van een 2-in-1 veel interessanter. Ik ben in korte tijd gewend geraakt aan het werken met goede sticky notes. Het opschrijven van een telefoonnummer waarna Windows routinematig mijn geheugen opfrist om de naam van de persoon te noemen kan erg handig zijn. De nauwkeurigheid die de Microsoft Surface Pen biedt bij het tekenen en het gebruik van je vingers als liniaal voelt heel intuïtief. Helaas blijft de verscheidenheid aan apps met Windows Ink assistentie beperkt. Maar ik twijfel er niet aan dat meer bouwers hulp voor Windows Ink in huidige apps zullen inbouwen.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0