Windows Hallo Review

Geen lange wachtwoorden meer uit het hoofd leren, maar alleen je vingerafdruk of je gezicht voor de digicam houden om in te loggen: Windows Hello maakt het mogelijk. Bovendien gaat het inloggen met Windows Hello tot 3 keer sneller dan met een wachtwoord. In deze beoordeling leer je hoe Windows Hello bevalt op een Windows 10 laptop.

In het kort

Om Windows Hello te gebruiken, heb je een laptop nodig met Windows 10 als werkend systeem met een vingerafdruksensor en of een webcam die Windows Hello helpt. Hoe dat allemaal werkt informeer ik je hieronder.

Pin code

Geen enkel wachtwoord of inloggegevens onthouden is een beetje te rooskleurig. Om Windows Hello te kunnen gebruiken en configureren, moet ik gebruik maken van een PIN-code. Net als de PIN-code op mijn bankpas, bestaat deze PIN-code alleen uit cijfers. Om Windows Hello te configureren en te wijzigen, moet ik eerst deze PIN-code invoeren. Dus helemaal geen wachtwoorden onthouden zou niet goed zijn, maar een pincode is altijd nog beter dan een wachtwoord onthouden.

Vingerafdruk

Op de laptop die ik gebruik als inlogmodel, moet ik mijn vingerafdruk handmatig instellen. Via accounts regel ik dat ik me moet aanmelden met mijn vingerafdruk. Dan laat ik mijn vinger(s) een paar keer scannen en klaar. Mijn vingerafdruk wordt nu herkend en ik log dus in met het topje van mijn vinger. Letterlijk. Ik leg mijn vinger op de vingerafdrukscanner en binnen 2 seconden ben ik ingelogd. Hoe eenvoudig is dat? Makkelijker dan een wachtwoord onthouden, dat is zeker.

Webcam

Een andere laptop heeft geen vingerafdrukscanner, maar gelukkig wel een digicam die helpt bij Windows Hello. Zo log ik in met mijn eigen gezicht. Ik regel het aanmelden via gezichtsherkenning op dezelfde manier als ik een vingerafdrukscanner zou regelen. Eenmaal ingesteld, vraagt het scherm om mijn gezicht. Het is dan slechts een kwestie van een seconde voordat mijn laptop mijn gezicht herkent en ik ben ingelogd. Veel sneller en veiliger dan het intypen van een wachtwoord.

Ondersteunde apps

Met Windows Hello kan ik niet alleen mijn laptop ontgrendelen, maar er zijn ook een handvol apps die met Windows Hello werken. Een app die met Hello werkt is bijvoorbeeld Dropbox. Met mijn Dropbox-account kan ik bijvoorbeeld snel inloggen via mijn vingerafdruk of met gezichtsherkenning. Een andere app die Hello helpt is OneDrive, waar ik gebruik van maak voor extra cloudopslagmogelijkheden. Op het moment van schrijven zijn er nog maar weinig toepassingen die Hello ondersteunen, maar ik ben er vrij zeker van dat er uiteindelijk nog veel meer toepassingen zullen worden ondersteund.

Conclusie

Windows Hello is een snelle en eenvoudige techniek om in te loggen. Eenmaal ingesteld, log ik in zonder een wachtwoord te gebruiken, hoewel ik wel mijn vaste PIN moet blijven onthouden. Hello maakt het inloggen niet alleen snel en eenvoudig, maar ook veilig en privé. Bovendien werken verschillende apps al met Windows Hello, zodat ik voor beide geen wachtwoord nodig heb. Al met al is Hello een eenvoudige en nuttige functie die het proberen waard is, mits je laptop Hello ondersteunt.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0