Welke videokaart wilt u in uw Apple MacGuide?

De meeste taken die uw MacGuide uitvoert, worden uitgevoerd door uw CPU. Als u een heleboel zware grafische taken uitvoert, kan deze waarschijnlijk overbelast raken. Videokaarten bieden in dat geval de noodzakelijke hulp door het grafische deel van de werklast op zich te nemen. Als u vaak grafische software gebruikt, is een videokaart dus onontbeerlijk. Maar welke moet je kiezen? Wij vertellen het u hier.

Wat is een videokaart?

De videokaart, of GPU, van uw MacGuide is verantwoordelijk voor alle grafische taken. Dit betekent dat de processor deze taken niet hoeft uit te voeren, zodat uw MacGuide probleemloos blijft werken. Vrijwel alle software heeft grafische onderdelen. Uw grafische kaart zorgt er dus voor dat alle programma’s beter werken. Het verschil is echter het grootst bij beeldbewerkingssoftware en 3D-doeleinden. In veel gevallen kunt u in deze programma’s niet eens werken zonder een goede videokaart.

Gedeelde

Minder effectieve MacGuide versies hebben een gedeelde (of ingebouwde) videokaart. Deze deelt de geheugencapaciteit van uw MacGuide met uw CPU. Voor het bewerken van uw reisfoto’s of het typen van uw verslag is dat geen probleem. Aan de andere kant, als u een lange video monteert, zult u ontdekken dat het een heleboel moeite kost van uw MacGuide. Als er een Intel UHD of Intel Iris Plus in uw MacGuide zit, dan kan het zijn dat u een gedeelde videokaart heeft. Deze types zijn veel minder geschikt voor zware videobewerking en 3D-software.

Toegewijd

Bewerkt u regelmatig films? Of werkt u elke dag met zware software zoals Photoshop of AutoCAD? Dan hebt u een speciale videokaart nodig. Die vind je alleen in de 15 en 16 inch modellen. De grafische kaarten in Apple MacGuide Pro zijn gemaakt door AMD. Je herkent ze bijvoorbeeld als AMD Radeon Pro 5500M of AMD Radeon Pro 560X. Hoe meer geheugen een videokaart heeft, hoe beter hij is in het verwerken van grafische informatie. Deze geheugencapaciteit staat bekend als VRAM (Video RAM).

Conclusie

Een videokaart is zeer belangrijk als u veel grafische toepassingen gebruikt. In dat geval is een eigen videokaart beter dan een gedeelde videokaart. Voor de perfecte efficiëntie moet u ook een model kiezen met zo veel mogelijk geheugencapaciteit. Komt u er nog niet uit? Wij hebben de perfecte keuzes voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze als Coolblue’s Keuze op de website ontdekken.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0