Welke MacGuide is geschikt voor het wijzigen van foto’s?

Alle Apple notebooks zijn geschikt voor foto- en videobewerking. Maar sommige MacGuide-modellen zijn beter voor ontwerp dan andere. Dit wordt bepaald door wat voor soort consument u zou kunnen zijn. Bent u een hobbyist die af en toe wat foto’s aanpast, bent u een leerling die snel aan een cursus grafisch ontwerpen begint, of bent u een ervaren grafisch ontwerper? Ontdek hier welke MacGuide u wilt hebben.

Wat voor soort consument bent u?

Professioneel

Als expert in het bewerken van foto’s en video’s maak je dagelijks gebruik van zware grafische toepassingen zoals Adobe Creative applications, Autocad, Sketch Up, Keyshot en Cinema 4D. Deze applicaties staan bovendien vaak tegelijkertijd open. In dat geval is een sterke laptop computer een must voor het wijzigen van informatie. Dat doe je thuis, op straat en met klanten. In dat geval is MacGuide goed. Draagbaarheid is een vereiste, maar het opofferen van energie mag geen keuze zijn. Het laden van gigantische informatie mag immers niet ten koste gaan van je effectiviteit.

Student

Je bent aan het leren om grafisch ontwerper te worden of je begint misschien snel. Of je leert structuurwerk waarbij je technische 3D tekeningen maakt. Al snel zul je ontdekken dat in dat geval de juiste MacGuide de perfecte studiegenoot is. U besteedt immers dagelijks uren aan toepassingen uit het Adobe Creative-pakket zoals Photoshop, InDesign en Illustrator of Autocad. U wilt dus voldoende energie hebben om met deze toepassingen te kunnen werken. Het kan prettig zijn als je laptop in je studententas past en je ook niet te veel kilo’s hoeft mee te slepen.

Hobbyist

Als hobbyist bewerkt u graag foto’s of films in uw vrije tijd. Je bewerkt reisfoto’s, je verdient wat bij als fotograaf bij de huwelijksceremonie van je broer of je bewerkt een video van de optocht die je onlangs met je vrienden hebt bijgewoond. Daarvoor heb je alleen de verplichte bewerkingsdoeleinden nodig, die meestal een sterke MacGuide vereisen. Je hoeft niet het duurste model te hebben, het is in ieder geval wel interessant. Maar je MacGuide heeft wel voldoende energie nodig, want je hebt geen zin om uren klaar te zijn voordat Adobe Premiere Pro eindelijk opstart.

Uitgelichte specificaties

Het kan ook zijn dat u op het bureau zit te peinzen: “Leuk en aardig dat ik een Intel Core i9 processor nodig heb, maar waarom? En wat is dat precies? ” U kunt hier lezen wat MacGuide nu precies geschikt maakt voor grafisch gebruik. Dat is in werkelijkheid een optelsom van drie elementen: processor, videokaart en het omgaan met reminiscentie.

Processor

Of je nu een leerling, een hobbyist of een ervaren consument bent, foto- en videobewerking maakt gebruik van zware grafische toepassingen. Gelukkig kan de Apple M1 chip dat moeiteloos aan. Deze processor is snel genoeg om je grafische taken moeiteloos uit te voeren. Apple MacGuide Pro 16″ is alleen verkrijgbaar met Intel Core processors, maar dan krijg je wel een krachtige speciale videokaart. Voor de meeste kracht kiest u een model met i9 processor.

Videokaart

Een videokaart zorgt ervoor dat afbeeldingen, video’s en animaties sneller worden weergegeven. In modellen met Apple M1-chip is deze geïntegreerd in de chip. In Apple MacBook Pro 16″ is er een speciale videokaart. Een speciale videokaart heeft een eigen werkgeheugen, zodat de grafische taken de interne geheugenruimte van uw MacGuide niet extra belasten.

Werkgeheugen

Werkgeheugen is het kortstondige geheugen van uw MacGuide. Uw MacGuide gebruikt de werkgeheugenopslag voornamelijk voor multitasking. Als u te weinig werkgeheugen hebt, wordt MacGuide traag als u te veel onmiddellijk doet. 16 GB werkgeheugen is voor veel klanten meer dan voldoende. Hiermee kunt u probleemloos multitasken, zelfs terwijl u zware software gebruikt. Professionele klanten zullen meer baat hebben bij een grotere werkgeheugencapaciteit van 32 GB of 64 GB.

Opslag

Opslag is de langetermijngeheugen van uw MacGuide. Als grafisch ontwerper wilt u op zijn minst 512 GB opslagruimte. De informatie die u opslaat is immers soms vele MB’s groot. Voor professioneel gebruik wilt u extra opslagruimte voor al uw grote informatie. 1 TB of meer is een verstandigere keuze. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een externe harde schijf.

Weergave

Als ontwerper zijn niet alleen de processor, videokaart en geheugencapaciteit van essentieel belang. Minstens zo essentieel is het beeldscherm. Een groter beeldscherm maakt het veel eenvoudiger om aan een ontwerp te sleutelen. Bovendien heeft de 16-inch MacGuide Pro een speciale videokaart, terwijl de 13-inch MacGuide Pro en MacGuide Air dat niet hebben. Deze modellen zijn echter eenvoudiger mee te nemen in je rugzak. Bedenk dus goed wat voor jou het belangrijkst is: draagbaarheid of grafische prestaties.

Accessoires

Met de juiste MacGuide kom je een heel eind. Maar met de juiste apparatuur kun je veel productiever zijn. De compacte afmetingen van uw laptop zijn goed voor onderweg, maar thuis wilt u misschien een nog groter beeldscherm. Met een extern beeldscherm naast je MacGuide meng je het beste van twee werelden. En overweeg een pen en tekenpil om programma’s als InDesign en Illustrator te bedienen. Kies een harde schijf voor de opslag van al je grote informatie en schaf een Adobe-pakket aan, zodat je al je bewerkingsprogramma’s meteen op je MacGuide hebt staan.

Conclusie

Op basis van de hierboven besproken specificaties begrijpt u precies waar u op moet letten bij de keuze van uw nieuwe MacGuide. Er is natuurlijk een groot verschil of je af en toe in je vrije tijd een video bewerkt of dat je dagelijks uren bezig bent met het maken van technische tekeningen. Hoe intensiever het gebruik, des te effectiever de laptop die u wilt hebben.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0