Welke laptop voor studenten is het beste voor jou?

Als student mag een laptop niet ontbreken in je arsenaal om je tentamens en scripties aan te pakken. Maar aan welke eisen moet een laptop voor jou voldoen? Wil je met specifieke software werken of moet hij makkelijk mee te nemen zijn in je tas? Hier vind je advies over welke laptop je nodig hebt voor je studie.

Verslagen typen en aantekeningen maken

Als student wil je tijd overhouden voor andere dingen dan studeren. Kies daarom voor een Windows-laptop met een SSD en minimaal een Intel Core i5-processor als je hem gebruikt voor niet al te zware taken, zoals het typen van verslagen en het maken van presentaties. Deze laptops zijn daar snel genoeg voor: ze starten in 15 seconden op en hebben genoeg rekenkracht om te multitasken. Of kies voor een Chromebook als je alleen verslagen typt en presentaties in elkaar zet.

Grafisch ontwerp en fotobewerking

Volg je een grafische opleiding, dan moet je laptop krachtig genoeg zijn om zware programma’s te draaien. Fijn als je bijvoorbeeld met Photoshop of InDesign werkt en tegelijkertijd je internetbrowser en Spotify open hebt staan. Ook voor multitasken heb je genoeg power nodig. Daarom raden we een laptop aan met minimaal een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor. Kies een Full HD beeldscherm of hoger, zodat je in hoge resolutie aan je grafische projecten kunt werken.

Ons advies voor fotobewerking

  • De Intel Core i5 processor is krachtig genoeg voor zware programma’s zoals Adobe Photoshop.
  • Dankzij het werkgeheugen van 16 gigabyte kunt u moeiteloos grote fotobestanden bewerken terwijl toepassingen op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • Op het full hd-scherm bewerk je foto’s tot in detail.
  • Deze laptop is niet krachtig genoeg voor videobewerking.

Videobewerking en 3D-toepassingen

Voor het echt zware werk kies je minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor. Hiermee hoef je niet bang te zijn dat je laptop snel trager wordt en kun je zonder problemen aan de slag met videobewerking en zware berekeningen. Heb je je laptop nodig voor bijvoorbeeld 3D rendering en CAD toepassingen? Kies dan voor een dedicated videokaart, zoals een NVIDIA GeForce GTX 1050. Je kunt ook een game spelen na het studeren.

Gemakkelijk te dragen

Als je elke dag van huis naar de collegezaal naar de bibliotheek moet, wil je niet met een grote, zware laptop rondlopen. Kies daarom voor een laptop van maximaal 15 inch, zodat hij gemakkelijk in je tas past. Tegenwoordig zijn veel laptops al dunner en lichter dan een paar jaar geleden, maar toch raden we aan om voor een laptop te gaan die lichter is dan 1,5 kg. Zo til je jezelf niet op aan de grond en kun je je laptop zonder problemen overal mee naartoe nemen.

Een laptop en tablet in één

Twijfelt u tussen een laptop en een tablet? Kies voor een 2-in-1 laptop als u een touchscreen handig vindt. Klap het scherm 360 graden om en je hebt een tablet. Zo kun je aantekeningen maken en je ideeën tekenen met een touchpen op het scherm. Handig als je grafiek studeert of snel aantekeningen wilt maken tijdens college.

Advies op maat in de winkels

Wilt u uw potentiële nieuwe laptop eerst vasthouden en testen? Of wilt u persoonlijk advies van een specialist? Kom dan op afspraak bij ons langs in de winkel. Wij maken graag tijd voor u. En als u overtuigd bent, installeren we uw nieuwe laptop meteen voor u.

De verschillende versies van Windows 10

Windows 10 heeft nu veel verschillende edities. Windows 10 in S-modus is een variant van Windows 10 Home en Pro, dus is het tijd om deze nieuwkomer te vergelijken met Windows 10 Home en Pro; veruit de bekendste edities. Op deze pagina vindt u de verschillen tussen de besturingssystemen en leest u welke editie het beste bij uw gebruik past.

In het kort

Windows 10 Home, Windows 10 in S-modus en Windows 10 Pro hebben veel gemeen, zoals een aantal standaard Windows-functies. Er zijn echter ook verschillen die de besturingssystemen volledig van elkaar laten verschillen. Die verschillen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0