Welke laptop voor fotobewerking is geschikt voor jou?

Je bewerkt reisfoto’s uit liefhebberij of je bent grafisch ontwerper en bewerkt foto’s voor je werk. In beide gevallen heb je een laptop voor fotobewerking nodig die goed genoeg is om Photoshop te kunnen gebruiken. In deze tekst geven we je advies over welke laptop je het beste kunt kopen als je foto’s bewerkt.

Werken met Photoshop: wat wil je?

Photoshop is het programma bij uitstek om foto’s mee te bewerken. Als u foto’s bewerkt voor werk, onderzoek of interesse, is het vervolgens essentieel om een laptop te kopen waarop Photoshop probleemloos werkt. Als u probleemloos foto’s wilt kunnen bewerken met programma’s als Photoshop, kies dan een laptop met de volgende specificaties:

  • Processor: minimaal Intel Core i5 of AMD A12
  • Werkgeheugen: minimaal 8 gigabyte
  • Beeldscherm: ten minste full hd (1920 x 1080)

Processor, werkgeheugen en show

Photoshop is een zwaar programma, dus een uitstekende processor is een must. Met een Intel Core i5- of AMD A12-processor is je laptop zeer effectief genoeg om samen met je fototaken aan de slag te gaan.

Op de werkgeheugenschijf bewaart uw laptopcomputer kort de gegevens die nodig zijn om een cursus te laten werken. Photoshop slaat heel wat gegevens op deze werkgeheugenruimte op, en daarom is minstens 8 gigabyte werkgeheugenruimte aan te bevelen.

Met een 4K beeldscherm zult u de meeste bijzonderheden zien, maar het kost zeker ook geld. Wij raden ten minste een full hd (1920 x 1080) beslissing voor fotobewerking aan, zodat uw foto’s scherp lijken op uw scherm.

Eenvoudige beeldverwerking

Als u alleen maar een kleurenfilter of een effect aan uw foto’s wilt toevoegen, hoeft u niet altijd een dure en zeer effectieve laptopcomputer te hebben. Met een veel minder snelle laptop computer zijn er voldoende keuzes. Je gebruikt gewoon geen zware bewerkingstoepassingen zoals Photoshop. Met deze laptops gebruik je een programma als Microsoft Photos. Of in het geval je een Chromebook aanschaft: het hulpprogramma Pixlr. Met een laptop met een Intel Celeron processor maak je een album van je reisfoto’s.

Professionele foto bewerking

Houdt u zich bezig met gigantische grafische taken, heeft u meestal een aantal RAW of TIFF foto’s tegelijk open staan of bewerkt u hier en daar ook nog een video? Dan is een laptop met veel rekenkracht aan te bevelen. In sommige gevallen is zelfs een speciale videokaart aan te raden. Zeker als kenner moet je er zeker van zijn dat je laptop elke activiteit aankan. In dat geval is een laptop van een nauwelijks hogere klasse de enige optie voor u.

Andere toepassingen en grafisch ontwerp

Naast Photoshop zijn er veel verschillende toepassingen die je kunnen helpen om van je foto’s kunstwerken te maken. Vergelijkbare toepassingen voor het bewerken van foto’s zijn Lightroom, Capture One Pro en Optics Pro 11.

Ook als grafisch ontwerper of dtp’er wil je een zekere laptopcomputer om je werk goed te kunnen doen. De programma’s die veel grafisch ontwerpers gebruiken zijn qua benodigdheden verwant aan Photoshop. Enkele van die toepassingen zijn Illustrator, InDesign en CorelDraw. Ben je op zoek naar de perfecte laptop voor jou, neem dan kennis van ons advies over fotobewerking.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0