Welke laptop heb je nodig om VR-spellen te spelen?

Wil je virtual reality games spelen op je laptop, dan is een goede videokaart van cruciaal belang. Welke videokaarten geschikt zijn voor VR en waar je nog meer op moet letten in je zoektocht naar een geschikte laptop, lees je hieronder.

Een laptop kiezen vo or VR-spellen

Niet elke laptop is geschikt voor het spelen van VR games. Als een laptop ten minste aan de volgende eisen voldoet, kun je er zeker van zijn dat hij geschikt is voor VR.

  • De laptop heeft ten minste een GTX 1060 videokaart
  • De laptop heeft ten minste een Intel Core i7-processor
  • Er is een hdmi of displayport ingang beschikbaar op de laptop

Waarom is een goede videokaart in een laptop belangrijk?

De magische limiet bij het spelen van VR-games is 90 frames per seconde (fps). Die hoge verversingssnelheid is minimaal nodig om het beeld er vloeiend uit te laten zien. Onder 90 fps wordt VR opeens een heel vervelende ervaring. Het beeld wordt schokkerig en smaller, omdat de videokaart de beelden niet op tijd “verstuurt” als je je hoofd beweegt. Het resultaat: misselijkheid, nu ook bekend als VR-ziekte.

Welke videokaart heb ik nodig?

Om met VR aan de slag te gaan is een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart de ondergrens. Dus beginnen met de GTX 1060 of bijvoorbeeld een RTX videokaart. Deze gpu’s beschikken over Simultaneous Multi-Projection, een techniek die de VR-prestaties van de videokaart een boost geeft. Een 1060 is minimaal nodig om de vereiste 90 fps te halen, maar bijvoorbeeld een GTX 1070 geeft beelden al goed weer op hogere instellingen. Hetzelfde geldt voor de GTX 1080 en de RTX-kaarten.

Waar moet je nog meer op letten?

Naast een dikke videokaart heeft je laptop ook genoeg poorten nodig om VR-brillen aan te sluiten. Om bijvoorbeeld de Oculus Rift aan te sluiten heb je 3 usb 3.0 poorten en een usb 2.0 poort nodig. Voor de HTC Vive zijn een HDMI en een usb 3.0 poort voldoende. Denk ook aan een Intel Core i7 en voldoende RAM geheugen voor een optimale VR ervaring op je laptop.

Hoe kies je een gaming laptop?

U hebt al jaren dezelfde laptop en merkt dat hij niet meer alle games die u speelt even goed aankan. Of u hebt besloten om voor het eerst een gaminglaptop te kopen. Waar moet je op letten? In dit artikel leggen we uit hoe je een gaming laptop kiest op basis van de games die je speelt. Of je nu af en toe een game als The Sims speelt of elke dag je tegenstanders te slim af bent in Fortnite; er is altijd wel een gaming laptop die bij je past.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0