Wat kun je doen met de usb C-aansluitingen van Macbook?

De nieuwste generatie Apple MacBook is uitgerust met usb C Thunderbolt 3 poorten. Zo heeft de MacBook Air er 2 en zijn de MacBook Pro 13, 15 en 16 inch voorzien van maar liefst 4 usb C Thunderbolt 3 poorten. Wat kun je precies met deze Thunderbolt 3 usb C poorten op je MacBook? Dat ontdek je in dit artikel.

Wat is Thunderbolt 3?

Thunderbolt 3 is te vinden in docking stations, monitoren en andere apparaten. Alleen via een USB C-poort wordt de technologie op dit moment ondersteund. Met een snelheid van 40 Gbps is Thunderbolt 3 tot 4 keer sneller dan zijn voorganger Thunderbolt 2. Wij zetten ze voor u op een rij.

  1. Overdracht van gegevens.

    Net als een gewone usb-poort gebruik je de Thunderbolt 3-poort op je MacBook om gegevens over te zetten naar een ander apparaat. Zelfs bestanden van enkele gigabytes zijn binnen enkele seconden overgezet. Je kunt ook een 4K-film binnen 30 seconden overzetten. Gegevens overzetten is nog nooit zo snel geweest met MacBook via Thunderbolt 3. Zorg ervoor dat je harde schijf ook Thunderbolt 3 ondersteunt.

  2. Oplaadapparaten.

    Dankzij Thunderbolt 3 kan de poort op je MacBook in 2 richtingen worden gebruikt om op te laden. Dit betekent dat een extern apparaat via de ingang kan worden opgeladen, maar dat een extern apparaat ook je MacBook kan opladen. En als je je MacBook op een dockingstation wilt aansluiten, heb je niet alleen meer poorten tot je beschikking, maar wordt je MacBook ook nog eens opgeladen.

  3. Ondersteuning voor externe monitoren.

    Omdat Thunderbolt 3 snelheden tot 40 Gbps ondersteunt, is het mogelijk om extra beeldschermen aan te sluiten om je werkruimte uit te breiden. Zo kun je tot 2 4K-beeldschermen op je MacBook aansluiten terwijl de verversingssnelheid 60Hz blijft. Zo kun je foto's in 4K-resolutie bewerken zonder last te hebben van beeldvertraging. Voor nog scherpere beelden heb je ook de mogelijkheid om een 5K monitor aan te sluiten.

Adapters

Het voordeel van Thunderbolt 3 is dat de poort niet alleen werkt met USB C-apparaten, maar ook met andere aansluitingen. Denk aan DisplayPort, HDMI of VGA: het werkt allemaal via Thunderbolt 3. Het is wel zo dat je een aparte adapter nodig hebt om je MacBook aan te sluiten op een van deze poorten. Dat is ook meteen het nadeel van Thunderbolt 3: hoewel meerdere aansluitingen worden ondersteund, heb je wel aparte adapters nodig om ze aan te sluiten.

Conclusie

De usb C-aansluitingen op uw MacBook ondersteunen Thunderbolt 3, wat betekent dat u de aansluitingen kunt gebruiken om snel gegevens over te dragen, externe apparaten aan te sluiten en zelfs uw Apple MacBook op te laden. Helaas beschikken veel apparaten (nog) niet over een usb C-ingang, waardoor je een aparte adapter nodig hebt om verbinding te maken met het apparaat in kwestie. Gelukkig ondersteunt Thunderbolt 3 wel allerlei aansluitingen, zoals DisplayPort, HDMI en VGA.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0