Wat is Thunderbolt 3?

Thunderbolt 3 zou aanwezig kunnen zijn in docking stations, beeldschermen en andere gadgets. Op dit moment wordt de technologie alleen ondersteund via een USB C-poort. 

Met een snelheid van 40 Gbps is Thunderbolt 3 maar liefst 4 keer sneller dan zijn voorganger Thunderbolt 2. Wij zetten ze voor u op een rij.

  1. Overdracht van informatie.

    Net als een gewone usb-poort gebruik je de Thunderbolt 3-poort in je MacGuide om informatie over te zetten naar een ander systeem. Zelfs informatie van een aantal gigabytes wordt binnen enkele seconden overgezet. Je kunt zelfs een 4K-film binnen 30 seconden overzetten. Het overzetten van informatie is nog nooit zo snel geweest met MacGuide via Thunderbolt 3. Zorg ervoor dat uw harde schijf ook Thunderbolt 3 ondersteunt.

  2. Oplaad gadgets.

    Dankzij Thunderbolt 3 kan de poort in uw MacGuide gebruikt worden voor opladen in 2 richtingen. Dit betekent dat een extern systeem via de poort kan worden opgeladen, maar dat een extern systeem uw MacGuide ook kan opladen. En als u uw MacGuide aan een docking station wilt koppelen, hebt u niet alleen extra poorten tot uw beschikking, maar wordt uw MacGuide ook nog eens opgeladen.

  3. Ondersteuning voor buitendisplays.

    Omdat Thunderbolt 3 snelheden tot 40 Gbps mogelijk maakt, is het mogelijk om meer beeldschermen aan te sluiten om je werkruimte uit te breiden. Op die manier kun je tot 2 4K-schermen op je MacGuide aansluiten, terwijl de vernieuwingsfrequentie 60 Hz blijft. Op die manier kunt u foto's in 4K-besluit bewerken zonder beeldvertraging. Voor nog scherpere foto's hebt u zelfs de mogelijkheid om een 5K-monitor aan te sluiten.

Adapters

Het voordeel van Thunderbolt 3 is dat de poort niet alleen werkt met USB C-gadgets, maar ook met andere aansluitingen. Denk maar aan DisplayPort, HDMI of VGA: het werkt allemaal via Thunderbolt 3. Het is wel zo dat je gewoon een aparte adapter nodig hebt om je MacGuide aan te sluiten op zeker één van deze poorten. Dat kan het nadeel zijn van Thunderbolt 3: hoewel een aantal aansluitingen wordt ondersteund, heb je wel aparte adapters nodig om ze aan te sluiten.

Conclusie

De usb C-aansluitingen in uw MacGuide werken met Thunderbolt 3, wat betekent dat u de aansluitingen moet gebruiken om snel informatie te kunnen uitwisselen, externe gadgets aan te sluiten en zelfs om uw Apple MacGuide te kunnen opladen. Helaas hebben veel gadgets (nog) geen USB C-ingang, waardoor een aparte adapter nodig is om verbinding te maken met het systeem in kwestie. Gelukkig biedt Thunderbolt 3 wel ondersteuning voor alle soorten aansluitingen, zoals DisplayPort, HDMI en VGA.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0