Wat is iCloud?

iCloud is de online opslagdienst van Apple. Met iCloud slaat u al uw foto’s en andere informatie online op. Op deze manier is al deze informatie altijd beschikbaar op totaal verschillende gadgets. In deze tekst wordt uitgelegd wat iCloud is en wat u ermee kunt doen.

Online plaats om uw informatie te bewaren

Met iCloud sla je al je informatie online op. Als je bijvoorbeeld een foto maakt met je iPhone, is die ook beschikbaar op je iPad en in MacGuide. Het overzetten van je gegevens is dus verleden tijd. Bovendien zijn al je gegevens altijd beschikbaar via de apps in je Apple systeem of je browser. Mocht je weinig opslagcapaciteit hebben in je iPhone, dan is het ook mogelijk om deze te vergroten met iCloud. Apple heeft hier een aantal abonnementen voor

De basis voor het Apple ecosysteem

Het mooie van Apple producten is dat ze naadloos met elkaar samenwerken. Dit is in feite het gevolg van iCloud. Als je op je iPad een document hebt getypt in Pages, dan kan dat document in Pages op je MacGuide beschikbaar zijn. Je kunt dus gewoon verder werken waar je gebleven was, omdat alle stukken automatisch worden gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor je notities en agenda. iCloud werkt in elke browser, dus het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot al je informatie vanaf niet-Apple-computersystemen.

Wat doe je er nog meer mee?

iCloud heeft niet alleen altijd en overal toegang tot je gegevens, maar bewaart ook back-ups van je iPhone of iPad. Als je bijvoorbeeld overstapt op een nieuwe iPhone, kun je tijdens het installatieproces de back-up selecteren die in iCloud is opgeslagen. Op die manier heb je al je foto’s, contactpersonen, apps en nog veel meer terug in je nieuwe telefoon. Mail Drop werkt met iCloud. Met Mail Drop kun je grote hoeveelheden informatie versturen, tot wel 5 GB. Dat is bijvoorbeeld handig voor het versturen van foto’s. Dit werkt overigens alleen met de gewone Mail-app.

Verschillende iCloud-abonnementen

Je krijgt 5 GB opslagruimte in iCloud zonder kosten van Apple. Dit is gewoon te weinig voor het opslaan van je back-ups en foto’s. Daarom zijn er een aantal abonnementen verkrijgbaar voor een maandelijks bedrag. 50 GB (€ 0,99) is voldoende voor het opslaan van foto’s en back-ups. 200 GB (€ 2,99) is geschikt voor een huishouden, iedereen slaat zo foto’s en films op. 2TB ($9,99) kun je eventueel delen met wel 4 andere gezinsleden. Iedereen heeft voldoende ruimte om foto’s, films en andere informatie op te slaan.

Wat kun je allemaal doen met de gratis programma’s op je Apple Mac?

Apple levert bij elke Mac een gratis softwarepakket, dus je kunt er meteen mee aan de slag. Met iMovie maak je een filmpje van je eerste dag met de Mac. Met Numbers maak je een spreadsheet. Een hit opnemen met Garageband. We laten je zien wat je allemaal kunt doen met de gratis programma’s op je Apple MacGuide, iMac of Mac Mini.

Deze programma’s worden standaard meegeleverd met uw Mac

We hebben hieronder een belangrijke gratis apps opgesomd. Zo begrijp je meteen naar welke apps je op zoek moet gaan.

  • iWork Suite (Pages, Numbers en Keynote)
  • Garageband
  • iMovie
  • Voorbeeld

iWork Suite

Apple iWork Suite bestaat uit een tekstverwerker, een spreadsheetprogramma en een presentatieprogramma. De programma’s zijn het best te vergelijken met Microsoft Word, Excel en Powerpoint, maar met veel minder diepgaande mogelijkheden. In Pages schrijf je overzichten, die je eenvoudig deelt met Word-klanten. Voor je spreadsheets gebruik je Numbers. En maak je weergaven in Keynote. En werk je met een aantal mensen tegelijk aan hetzelfde document. Ook al maakt niet iedereen gebruik van Apple gadgets. iWork werkt ook als een internetprogramma.

Garageband

Altijd al een rockster willen zijn? Of zie je jezelf al de wereld rondreizen als de gloednieuwe DJ-expert? Garageband biedt je de instrumenten die je nodig hebt om je eigen muziek te maken. Speel op digitale apparaten, of sluit een MIDI-keyboard aan en fileer je eigen muziek. Geen inspiratie meer? Garageband heeft een enorme bibliotheek met loops. Deze korte muziekstukjes kun je naar hartelust combineren en bij elkaar passen. Je danst al snel op je eigen muziek.

iMovie

Bij een enorme hit hoort een even goede videoclip. Bovendien hoef je geen aparte programma’s aan te schaffen om films te maken. Met iMovie kun je al je films eenvoudig bewerken. Je kunt foto’s en video-inhoud aan je werk toevoegen. Je kunt je films knippen, plakken, versnellen en vertragen. Zet ze in de juiste volgorde en voeg resultaten toe. Met Apple iMovie maak je heel eenvoudig professioneel ogende filmpjes. Ga maar eens na hoeveel YouTube-filmpjes met deze gratis apps worden gemaakt.

Voorbeeld

Als je al eerder op de Mac hebt gewerkt, ken je Preview waarschijnlijk al. Als je Engels als systeemtaal hebt ingesteld, is de kans groot dat je het beter begrijpt als Voorvertoning. Foto’s, PDF-informatie, PowerLevel-schermen en Photoshop-informatie. Je opent ze allemaal met Voorvertoning. Maar dat is nog niet alles. In Voorvertoning bewerk je PDF-informatie en voeg je notities toe. Je kunt met Voorvertoning zelfs eenvoudig wijzigingen in je foto’s aanbrengen.

Maar wacht, er is meer.

Hierboven hebben we een paar van de gratis programma’s voor je Mac op een rijtje gezet. Dit zijn ze echter lang niet allemaal. Gebruik bijvoorbeeld Safari om op het internet te surfen. Sla je back-ups op met Time Machine. Maak en bewerk foto’s met Photo Booth en Foto’s. Of gebruik FaceTime om videogesprekken te voeren met al uw familie en vrienden. Zoals u ziet, zijn de mogelijkheden legio.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0