Wat is het verschil tussen een Chromebook en andere laptops?

Wat is het verschil tussen een Chromebook en andere laptops?

Een Chromebook is een budgetvriendelijk alternatief voor een Windows-laptop of MacGuide. Chromebooks draaien op het werksysteem van Google: Chrome OS. Dit betekent dat Windows- en MacOS-doeleinden niet werken op deze gadgets, wat niet wil zeggen dat Chromebooks geen voordelen zouden hebben ten opzichte van andere laptops. Op deze webpagina maken we duidelijk wat het verschil is tussen een Chromebook en andere laptops.

Chromebook versus laptop of MacGuide

 

Chromebook

Laptop

Aanbevolen voor…

Van e-mailen tot het spelen van videospelletjes door middel van apps uit de Play Store

Van web naar spel

Besturingssysteem

Chrome OS

Windows, macOS

Webbrowser

Google Chrome

Alle browsers

Opslag

Online in de cloud

Offline op een schijf of online in de cloud

Apps

Internetdoeleinden uit de Chrome Web Store en Android-doeleinden uit de Google Play Store

Vrijwel alle toepassingen

Virus resistent

Automatisch beveiligd door middel van Google

Antivirus software programma gewenst

Batterij

Energie- en milieuvriendelijk

Verschilt per etalagepop

Waar gebruik je wat voor?

Chromebook: apps voor diverse functies

U gebruikt een Chromebook voor allerlei zaken, zoals surfen op internet en films kijken, maar ook voor het spelen van videogames. U werkt direct vanuit de Chrome-webbrowser of u stelt Android-doeleinden in vanuit de Google Play Store. Je weet welke apps er in de Play Store op je Chromebook staan, maar er zijn er 1000 en er komen er regelmatig bij. Dus voor al uw acties kunt u een app in de Play Store zien.

Laptop of MacGuide: van internetten tot gamen

Alle laptops zijn geschikt voor surfen op het internet, het verzenden en ontvangen van e-mail en het verwerken van zinnen. Op alle laptops kunt u zelfs films en sequenties bekijken. Afhankelijk van de processor en het geheugen kunt u op sommige laptops ook foto’s en films bewerken. Om videospelletjes te spelen hebt u een laptop met een speciale videokaart nodig. MacBooks zijn veel minder geschikt voor games, omdat er weinig videogames voor macOS zijn.

Besturingssysteem: Chrome OS, Windows en macOS

Chromebook: Chrome OS

Chrome OS vertrouwt op de webbrowser van Google: Chrome. In Chrome OS voert u vervolgens veel taken online uit. U werkt direct vanuit de internetbrowser, maar u kunt ook Android-doeleinden instellen. Omdat een Chromebook op het “Internet first”-principe is gebaseerd, kan het werksysteem zeer licht en snel zijn. U bent veel minder afhankelijk van de specificaties van uw laptop voor snelheid en effici├źntie. En dat is weer gunstig voor de waarde van een Chromebook.

Laptop of MacGuide: Windows of macOS

Het tempo van Windows 10 en macOS wordt bepaald door de specs van je laptop of MacGuide. Als uw laptop extra effectief is, werken het werksysteem en de apps sneller. In tegenstelling tot Chrome OS werkt elke techniek wat vrijer. Je bent veel minder afhankelijk van apps en stelt in principe in wat voor softwareprogramma er maar beschikbaar is.

Chromebook: Play Store apps

U gebruikt internetdoeleinden uit de Chrome Web Store op een Chromebook. Deze toepassingen werken vanuit de Chrome-webbrowser. Denk aan tekstverwerker Google Docs of PowerLevel diverse Google Slides. Daarnaast stelt u Android-applicaties in vanuit de Google Play Store. Microsoft Office-fans installeren het Office 365 Android-hulpprogramma. Voor gamers is er sinds kort Google Stadia, waarmee je ook de nieuwste videogames op je Chromebook kunt streamen en spelen, zelfs in 4K.

Laptop of MacGuide: zowat alle apps en doeleinden

Op een laptop of MacGuide kunt u mogelijk bijna elk programma verkrijgen en instellen dat u nodig hebt. Als je bepaalde programma’s nodig hebt voor je werk of voor je studie, dan is een laptop of MacGuide de enige optie. Download programma’s uit een winkel en gebruik op een Windows laptop de Windows Store; op een MacGuide gebruik je de App Store. Of stel software programma’s in van verschillende bronnen.

Chromebook: Google Drive en andere cloud-opslag

Op een Chromebook worden papierwerk, foto’s en films routinematig opgeslagen in Google Drive. Chrome OS is hiervoor ontworpen en daarom heeft een Chromebook meestal beperkte offline opslagruimte. Bij de aanschaf van een Chromebook krijgt u gratis 100 gigabyte aan online opslagruimte. Als u extra ruimte wilt, moet u later extra opslagruimte kopen. Of gebruik andere opslagbedrijven op een Chromebook, zoals DropField.

Laptop of MacGuide: online en offline

Een laptop of Macbook heeft een harde schijf of SSD om uw informatie fysiek op te slaan. Daarnaast is het op een Windows laptop of MacGuide altijd mogelijk om je informatie online op te slaan in de cloud. U kunt uw gegevens online opslaan op bijvoorbeeld Google Drive, maar u kunt ook een andere opslagmethode kiezen, zoals Dropbox of OneDrive.

Virusveiligheid

Chromebook: routinematig beveiligd

Een Chromebook is routinematig beschermd tegen virussen en heeft geen aparte virusscanner nodig. Google beschermt uw online opgeslagen informatie voor u, dus bedreigingen en virussen hebben weinig invloed op het werksysteem en de Chromebook zelf. U kunt er dus zeker van zijn dat een Chromebook altijd beschermd is.

Laptop of MacGuide: Antivirus programma

Op een Windows laptopcomputer wil je een antivirusprogramma of virusscanner om je te beschermen tegen virussen, malware en spyware en adware. Bij Coolblue krijg je een jaar lang gratis Norton-antivirus bij je Windows-laptop om je te beschermen tegen bedreigingen. MacBooks zijn veel minder vatbaar voor virussen, maar toch is het verstandig om ook hier een antivirusprogramma in te bouwen. Omdat MacBooks steeds populairder worden, kan de verscheidenheid aan bedreigingen toenemen. De ingebouwde beveiliging van Apple biedt hiertegen niet altijd bescherming.

Batterij en levensduur van de batterij

Chromebook: energie- en milieuvriendelijk

Een Chromebook heeft geen zware processor, videokaart en harde schijf of SSD nodig die veel energie verbruiken. Het werksysteem is licht en vergt weinig van de Chromebook zelf en dus van de batterij. Daarom kunt u met een Chromebook een hele werkdag werken zonder tussendoor een stopcontact te hoeven gebruiken.

Laptop of MacGuide: niet de hele tijd zuinig

Met een MacGuide of een economische systeemlaptop kunt u eventueel gewoon een hele werkdag werken. Behalve als je heel veel zware taken doet, zoals foto’s bewerken of gamen. Dan zit je binnen een paar uur met een lege accu en moet je de laptop aan de lader zetten. De extra effectieve {hardware} van Windows-laptops en MacBooks en de veel minder milieuvriendelijke werktechnieken vragen meer batterij-energie dan Chromebooks. Daarom heb je meestal de neiging om het merendeel van deze laptops aan de lader te hangen. In het algemeen hebben MacBooks een langere batterijlevensduur dan de typische Windows-laptop.

Conclusie

Dus of je nu kiest voor een Chromebook, Windows laptop of MacGuide wordt bepaald door totaal verschillende gebruiksomstandigheden. Heb je genoeg aan de toepassingen in de Play Store? Kies dan voor een Chromebook. Heb je meer vrijheid nodig met het downloaden en plaatsen van software programma’s en doeleinden, kies dan een Windows laptop of MacGuide. Komt u er zelf niet uit, dan helpen wij u graag. Voor meer hulp kunt u contact opnemen met onze klantenservice of naar een van onze winkels gaan.

Wat is het verschil tussen een Chromebook en andere laptops?
Wat is het verschil tussen een Chromebook en andere laptops?

Avatar
NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0