Wat Is Een Apple Macbook Cto Met M1 Chip?

Een CTO (configure to order) is een op maat gemaakte Apple MacBook. Deze modellen hebben vaak meer opslag- of werkgeheugen dan de standaardmodellen. Wij configureren Apple MacBook CTO’s op basis van specificaties waar veel vraag naar is. Het grote voordeel is dat je dat ene specifieke model binnen één dag in huis hebt. Lees hier wat een Apple MacBook CTO met M1-chip is.

Waarom een Apple MacBook CTO?

De nieuwe generatie Apple MacBook-modellen is voorzien van een Apple M1-chip. Deze modellen zijn sneller, verbruiken minder stroom en worden minder heet dan hun voorgangers. Het werkgeheugen is ingebouwd in de chip, dus het kan later niet worden uitgebreid. Als je veel zware programma’s gebruikt of graag lang met je Apple MacBook bezig bent, is het slim als je een model kiest met 16 gigabyte werkgeheugen. De standaardmodellen hebben allemaal 8 gigabyte, dus dan zit je al snel met een CTO.

Vandaag besteld, morgen geleverd.

Als je je eigen CTO samenstelt, wacht je gemiddeld 6 weken tot je je ideale MacBook in handen hebt. Wij begrijpen dat u daar niet op zit te wachten. Daarom hebben wij de populairste configuraties al besteld. Zo profiteer je de volgende dag al van een op maat gemaakte Apple MacBook met Apple M1-chip. We hebben een ruime keuze, dus er zit altijd wel iets voor u bij.

Hoe herken je een CTO?

Het onderscheid tussen een standaard- en een CTO-model is niet meteen duidelijk op de foto’s. De behuizing is hetzelfde. CTO’s bij Coolblue zijn daarom vooral te herkennen aan de productnaam. De naam van een CTO-model bevat de belangrijkste specificaties. Bijvoorbeeld: Apple MacBook Pro 13″ (2020) 16GB/512GB Apple M1 Space Gray. Door gebruik te maken van de filters binnen het keuze-instrument ontdek je het juiste model voor jou.

Welke processor wilt u in uw Apple MacGuide?

De zinnen en getallen vliegen je om de oren bij de evaluatie van processoren. Intel Core i7, twin core, quad core, GHz. Maar wat houden al die specificaties nu precies in? En welke wil je in je nieuwe Apple MacGuide? Hier vertellen we je naar welke gegevens je moet zoeken. Zodat je de processor kunt kiezen die het beste bij je past.

Wat houden de specificaties in?

Bij het evalueren van processors, zult u totaal verschillende uitdrukkingen tegenkomen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het getal, hoe hoger. Hieronder kunt u mogelijk leren wat een belangrijke specs betekenen voor de snelheid van uw processor.

  • Processor soort: Welke processor u zou kunnen hebben. In uw MacGuide vindt u een Intel Core i5-, i7- of i9-processor. Het volgende getal betekent meestal ook een snellere processor.
  • Kernen: Ook wel cores genoemd. Het aantal cores bepaalt hoe goed uw processor de verschillende taken facet voor facet kan uitvoeren. Hoe meer cores, hoe sneller zware toepassingen werken. Verschillende modellen hebben 2 tot maar liefst 8 cores.
  • Kloksnelheid: Het kloksnelheid wordt gemeten in GHz. Een hogere kloksnelheid zorgt voor een snellere processor. De kloksnelheden van verschillende modellen variëren van 1,4 GHz tot 2,8 Ghz.
  • Turbo tempo: Bij zware toepassingen geeft uw processor als het ware een beetje extra benzine. Hoe hoger het turbotempo, hoe harder uw processor gas kan geven. Turbo-tempo varieert van 2,9 GHz tot 5,0 Ghz.
  • Cachegeheugen: De kortstondige opslagcapaciteit van de processor. Uw processor slaat hier kort informatie op. Met extra cachegeheugen kunt u de processor zwaarder belasten. De minst snelle processor in de MacGuide heeft slechts 3 MB cachegeheugen, terwijl de snelste 16 MB cachegeheugen heeft.

Apple M1-chip: voor veeleisende klanten

In 2020 lanceerde Apple zijn eigen chips voor de Mac. De eerste M1-chip bewees meteen waarom de overstap naar eigen chips een ideaal succes was. MacGuide, iMac en Mac Mini leveren een hogere efficiëntie doordat de chip extra geschikt is voor macOS. De Apple Silicon-chip is snel, energiezuinig en zeer effectief. Met deze chip kun je gemakkelijk multitasken tussen verschillende inventieve programma’s, zoals Adobe Photoshop en Final Cut Pro. Ook 3D taken zijn geen enkel probleem.

Intel Core chips: voor bijzondere gebruiksomstandigheden

MacGuide, iMac en Mac Mini voor 2020 hebben een van de vele Intel Core-chips. Ze hebben een Intel Core i5-, i7- of i9-processor. Beslis op basis van je gebruikssituatie welke processor je wilt:

  • Intel Core i5: Dagelijkse taken die overeenkomen met het schrijven van artikelen, e-mailen en surfen op het internet.
  • Intel Core i7: alle dagelijkse taken plus het wijzigen van foto’s en films met grafische toepassingen.
  • Intel Core i9: Zelfs het maken van 3D-taken loopt zonder haperingen. Het helpt de zwaarste software programma op dit moment.

Conclusie

De processor is het brein van uw Apple MacGuide en bepaalt vervolgens het gebruik. Apple stapt af van Intel processoren met de Apple Silicon chips. Deze chips werken nauw samen met macOS en zijn gericht op de toekomst. Je voert er zware taken mee uit en de Apple M1-chip is energie- en milieuvriendelijk. Ga je toch liever voor de verouderde bekende? Kies dan een van de vele 3 Intel Core processors.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0