Wat heb je nodig om een hdmi kabel aan te sluiten op je MacBook?

Als je een apparaat met een hdmi-kabel probeert aan te sluiten op je MacBook van na 2015, loop je al snel tegen een probleem aan. Dat komt omdat je op nieuwere modellen alleen usb-c-aansluitingen vindt. Wil je een apparaat met een andere aansluiting gebruiken? Dan biedt een adapter de oplossing. Er zijn verschillende soorten adapters, zodat je al je randapparatuur kunt blijven gebruiken.

Soorten hdmi-adapters voor MacBook

U kunt het aantal aansluitingen van uw MacBook eenvoudig uitbreiden met een hdmi adapter. Grofweg kun je 2 types onderscheiden. Een converter wordt gebruikt in 1 van je usb C poorten. Vaak vind je hier 1 tot 4 aansluitingen. Een docking station is groter en gebruikt vaak 2 usb C poorten. Maar je krijgt er wel meer aansluitmogelijkheden voor terug. Welke variant voor jou het beste is, hangt af van hoeveel je onderweg bent.

Veel aansluitingen: docking station

Als het aantal aansluitingen voor u bijzonder belangrijk is, is een docking station de beste keuze. Omdat docking stations veel verschillende aansluitingen hebben, zijn ze vaak ook wat groter. Daardoor zijn ze minder gemakkelijk mee te nemen in de trein.

Onderweg: kabelconvertor

Bent u veel onderweg, maar wilt u ook werken op apparaten met een hdmi-kabel? Dan is een kabelconverter de beste keuze. Het grootste voordeel is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. U kunt er altijd wel een plekje voor vinden in uw tas.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0