Waarom je je Macbook bij Coolblue zou moeten verzekeren

 

Je wilt er liever niet aan denken bij de aanschaf van je nieuwe MacBook, maar een ongeluk kan elk moment gebeuren. Daarom is het slim om je dure apparaat te verzekeren. Niet alleen voor je gemoedsrust, maar ook voor je portemonnee. Hier vertellen we je wat een MacBook verzekering van Coolblue inhoudt en wat het voor je doet.

Coolblue Beveiligingspakket voor je MacBook

Met een Betrouwbaarheidspakket kunt u uw nieuwe MacBook verzekeren tegen schade. Gaat er iets mis? Dan repareren wij je MacBook. Als reparatie niet mogelijk is, ontvang je de vervangingswaarde als Coolblue-tegoed. Heb je tijdens het werk een kop koffie op je MacBook laten vallen? Wij repareren hem, zodat je in no time weer aan de slag kunt. Zo kun je je MacBook gewoon meenemen.

Waar bent u voor verzekerd?

Wanneer u uw gloednieuwe MacBook koopt, hebt u de keuze tussen 2 soorten Beveiligingspakketten. Het Schadebeveiligingspakket verzekert uw MacBook tegen schade, zelfs als het uw schuld is. Het Zekerheidspakket Compleet dekt ook diefstal. In de verzekeringspolis staat precies waar u voor verzekerd bent. In geval van schade betaal je nooit meer dan je eigen risico. Voor reparaties is dat 10 procent van de aanschafwaarde. Voor diefstal is dat 20 procent. Het maximale eigen risico is 300 euro.

Wanneer vervang je de batterij van je MacBook?

Gaat de batterij van uw MacBook steeds sneller leeg? Dan is het misschien tijd om de batterij te vervangen. Elke batterij wordt na verloop van tijd slechter, dus ook die in je MacBook. Zo kom je erachter of je de batterij van je MacBook moet vervangen. Als u controleert hoeveel laadcycli de batterij van uw MacBook heeft doorlopen, weet u snel of deze aan vervanging toe is.

Opmerking: vervanging van de batterij is niet altijd de beste optie

De batterij van uw Apple MacBook is niet het enige onderdeel dat met de tijd verslechtert. Daarom is het vervangen van de batterij alleen aan te raden als onderdelen zoals de processor en het werkgeheugen nog snel genoeg zijn voor uw werk.

Controleren hoeveel laadcycli uw MacBook heeft doorlopen

 • Zoek het aantal laadcycli op
 • Open het systeemoverzicht
 • Zoek het aantal laadcycli op
 • Open het systeemoverzicht

Na elke laadcyclus gaat de kwaliteit van een batterij een beetje achteruit. Apple beschouwt een MacBook-batterij als versleten na 1000 cycli. Vaak bereik je die grens na ongeveer 5 jaar. Je zult dan merken dat de levensduur van je MacBook accu steeds korter wordt. Ook kan het zijn dat je trackpad niet meer goed werkt. Dit komt doordat de batterij opzwelt en tegen het trackpad drukt. U kunt eenvoudig controleren hoeveel laadcycli uw MacBook heeft gemaakt door in het systeemoverzicht te kijken:

 • Klik op het Apple logo linksboven in het scherm.
 • Klik nu op “over deze Mac”
 • Open het systeemoverzicht
 • Kies de rubriek voeding
 • Zoek het aantal laadcycli op in deze lijst.

De batterij van uw MacBook vervangen

Is de batterij van uw MacBook bijna 1000 keer opgeladen? Dan is het verstandig om hem te laten vervangen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Je kunt de batterij van je MacBook laten vervangen door Apple. Binnen de garantieperiode en als je AppleCare+ hebt, is het gratis. Buiten de garantie betaal je, afhankelijk van het model MacBook dat je hebt:

 • 139 dollar voor: MacBook Air en MacBook Pro zonder Retina-scherm.
 • $209 voor: 12 inch MacBook en MacBook Pro met Retina-scherm.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0