Vergelijking tussen Windows 10 Home, Windows 10 in de S-modus en Windows 10 Pro

 

Windows 10 Thuis

Windows 10 in de S-stand

Windows 10 Pro

Windows startmenu

Ja

Ja

Ja

Programma’s buiten de Windows Store

Ja

Geen

Ja

Alleen Microsoft Edge (en Bing)

Geen

Ja

Geen

BitLocker

Geen

Ja

Ja

Microsoft Update voor Bedrijven

Geen

Ja

Ja

Desktop op afstand

Geen

Ja

Ja

Toegewezen toegang

Geen

Geen

Ja

Windows 10 Thuis

De bekendste versie van Windows is ongetwijfeld Windows 10 Home. Dit besturingssysteem wordt op de meeste laptops geïnstalleerd en is geschikt voor thuisgebruik. U vindt in deze versie het vertrouwde startmenu en u installeert er zo ongeveer alle software op die u maar wilt.

Windows 10 Pro

Windows 10 Pro is met name geschikt voor zakelijke toepassingen. Pro heeft bijvoorbeeld de functies Bureaublad op afstand en Windows Update voor bedrijven. Met Remote Desktop kunt u vanaf uw laptop toegang krijgen tot computers binnen uw domein. Met Windows Update for Business voert een netwerkbeheerder Windows Updates uit voor meerdere computers tegelijk. In Windows 10 Pro heeft u ook meer mogelijkheden om uw laptop te beveiligen dan in Windows 10 Home. Hiervoor heeft uw laptop wel een TPM-chip nodig, waarmee uw gegevens hardwarematig worden versleuteld.

Windows 10 in de S-stand

Windows 10 in de S-modus kan ook goed worden gebruikt voor zakelijke toepassingen. Dit komt omdat dit besturingssysteem ook beschikt over Remote Desktop, BitLocker en Microsoft Update for Business. Windows 10 in S-modus is een lichter besturingssysteem en daardoor sneller dan Home en Pro. Bovendien gaat de batterij langer mee. Met Windows 10 in S-modus heb je alleen de keuze uit apps die beschikbaar zijn in de Windows Store. Zo heb je minder kans om virussen binnen te krijgen via besmette downloads of software.

De voordelen van Windows 10 Pro

U werkt al jaren op een Windows 10 Home- of Windows 7 Pro-installatie. In dit artikel leggen we uit wat de zakelijke voordelen zijn van een overstap naar Windows 10 Pro. Hieronder sommen we de 4 belangrijkste redenen op om over te stappen.

1. Bitlocker (To Go)

Met BitLocker kunt u uw bestanden veilig opslaan. Het systeem versleutelt uw harde schijf of USB-sticks. Alleen u hebt toegang tot de versleutelde bestanden met een wachtwoord. Het is ook mogelijk om afzonderlijke mappen of bestanden te versleutelen. Deze functie van Windows 10 Pro is dus erg handig als mensen met kwade bedoelingen toegang proberen te krijgen tot uw laptop.

2. Desktop op afstand

Met Bureaublad op afstand in Windows 10 Pro kunt u via uw laptop of computer op afstand verbinding maken met een computer binnen het werknetwerk. In het Engels wordt dit een remote desktop genoemd. Dit is handig als u een dag thuis werkt en op kantoor verbinding wilt maken met uw computer. Je hebt dan toegang tot alle programma’s en bestanden op je pc op kantoor. En andersom: op kantoor heb je toegang tot bestanden die thuis staan.

3. Windows Hallo

U wilt de toegang tot uw laptop beveiligen. U wilt immers niet dat hackers toegang krijgen tot gevoelige bestanden en documenten. Het kan lastig zijn om lange ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Met Windows Hello is dat niet meer nodig. Je logt in door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen of door je gezicht voor de infraroodcamera te houden. Bovendien gaat inloggen met Windows Hello tot 3 keer sneller dan met een “gewoon” wachtwoord. Met Windows Hello log je niet alleen in op je laptop. Je logt ook gemakkelijk in op applicaties en websites zoals Dropbox, Outlook en OneDrive.

4. Windows-updates

Met Windows Update for Business op Windows 10 Pro houdt u updates voor alle apparaten in uw netwerk in eigen hand. Zo weet u zeker dat de nieuwste beveiligingsupdates op de apparaten van het bedrijf staan. Ook kunt u zelf bepalen welke apparaten de updates als eerste ontvangen en welke later. Zo voorkomt u problemen met programma’s die na een update niet meer werken. Alles blijft soepel draaien.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0