Schermafbeelding van een venster of programma

Schermafbeelding van een venster

Wilt u een screenshot maken van een enkel venster of programma? Volg dan deze stappen.

 1. De Print Screen-toets vinden

  Zoek op het toetsenbord het belangrijke ding dat PrtScn (kort voor Printscreen) zegt. Deze toets lijkt op het plaatje hiernaast. Vaak is dat de derde toets van rechts op de hoogste rij van je toetsenbord.

 2. Maak een screenshot

  Klik nu op het venster of programma waarvan je een screenshot wilt maken. Houd nu de Alt-toets, die zich naast de huisbalk bevindt, ingedrukt en druk tegelijkertijd op de Printscreen-toets. U zult niets zien gebeuren, maar de schermafdruk is nu gemaakt.

 3. Gebruik de schermafbeelding in een tekstueel bestand

  Is je screenshot bedoeld voor gebruik in een tekstueel bestand? Open dan het bestand en klik op de plaats waar je de schermafbeelding wilt hebben. Houd nu de Control-toets linksonder op je toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op de 'v'-toets. Je screenshot zal nu in je bestand verschijnen.

 4. Sla de screenshot op

  Wilt u de schermafbeelding opslaan op uw harde schijf, bijvoorbeeld om deze als afbeelding met een e-mail te versturen? Open dan het programma Paint. Dat doe je door linksonder op je beeldscherm op de Windows Start-knop te klikken. In het menu dat nu opent, staat aan de achterkant een zoekbalk. Typ in die zoekbalk 'Paint'. Klik op het zoekresultaat 'Paint'. U ziet het embleem van dat programma in het plaatje hiernaast. Wanneer dit systeem is geopend, houdt u de Control-toets – links achter op uw toetsenbord – ingedrukt en drukt u op de 'v'-toets. Sluit Paint weer door op het paarse kruisje rechtsboven in het scherm te klikken. Het programma zal nu vragen of u de schermafbeelding wilt opslaan. Klik op 'Opslaan', selecteer een naam en de plaats waar u de schermafbeelding wilt opslaan.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0