MacOS: Optimale Samenwerking Met Apple Gadgets

macOS is het werksysteem van Apple MacGuide. Het softwareprogramma is speciaal ontworpen voor de {hardware} waar het op draait en vice versa. Het resultaat is dat de {hardware} en het softwareprogramma optimaal samenwerken. U zult dit voordeel vooral ontdekken in het geval dat u veel Apple gadgets gebruikt. U hebt een grote keuze aan toepassingen en gebruikt Apple MacGuide voor alle stukken, van surfen op het internet tot 4K video modificatie. Ben je een hardcore gamer? Dan is macOS een veel minder verstandige keuze, omdat videogames meestal alleen op Windows draaien.

Wat is MacOS?

MacOS is het werksysteem van Apple Mac gadgets. Het is speciaal ontworpen voor de {hardware} waar het op draait. Hardware en softwareprogramma werken optimaal samen, vooral na de komst van de Apple Silicon chip. De macOS interface is voor iedereen herkenbaar en we vertellen je er graag meer over.

Hoe gebruiksvriendelijk is macOS?

Een van de sterkste factoren van macOS is de gebruiksvriendelijkheid. Zeker als je gewend bent aan Apple iPhone en Apple iPad, herken je de meeste opties. Aan de onderkant van het Dock staan alle applicaties die je gewoonlijk gebruikt, zodat je ze snel zult vinden. Kun je iets niet snel vinden? Spotlight is een zoekinstrument voor bestanden, maar het heeft zeker ook andere handige opties, zoals klimaatvoorspellingen. In het berichtencentrum kun je snel belangrijke afspraken en andere meldingen ordenen.

Chrome OS: voor fundamentele taken en gebruik onderweg

Chromebooks draaien op Chrome OS, het werksysteem van Google. U logt in met uw Google-account en werkt vanuit de Google Chrome-browser en Android-doeleinden. U kiest Chrome OS als u uw laptop voornamelijk voor lichte taken gebruikt. Een Chromebook is geschikt voor tekstverwerking, e-mailen, surfen op internet en het bekijken van films. Dit kunt u ook onderweg doen, want de meeste apps werken ook offline. Wil je daarnaast videogames spelen of films en foto’s bewerken? Dan zou een Chromebook voor u geen verstandige keuze moeten zijn.

Frequently Asked Questions About Chrome OS

 1. Wat is Chrome OS?

  Chrome OS is het energiezuinige en veilige werksysteem voor Chromebooks. Je werkt op Chrome OS via de browser en met toepassingen uit de Google Play Store. Chrome OS werkt anders dan andere werktechnieken, dus je gebruikt niet alle applicaties. Hier verduidelijken we wat Chrome OS precies is en wat u ermee kunt doen.

 2. Wat doe je met Chrome OS?

  Met Chrome OS bent u in dienst via het internet. Je slaat je informatie op in de cloud en zet geen grote applicaties op, maar apps uit de Play Store. Op Chrome OS schrijf je teksten met Google Docs of de Microsoft Office 365-app, bekijk je films en series met de Netflix-app en surf je op internet met de Chrome-browser. Niet alle applicaties werken op een Chrome OS. Adobe Photoshop zou er bijvoorbeeld niet op te krijgen moeten zijn en je speelt er ook geen videogames als Fortnite of Minecraft op.

 3. Wat zijn de voordelen van Chrome OS?

  Chrome OS is veilig, eenvoudig te gebruiken en energiezuinig. Omdat u met online toepassingen werkt, is een Chromebook veel minder vatbaar voor virussen. Google voert bovendien regelmatig geautomatiseerde veiligheidsupdates uit. U werkt met de Chrome-browser en apps uit de Play-verkooppunten, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over geavanceerde installaties of instellingen. Chrome OS verbruikt weinig of geen energie, dus de batterij van een Chromebook gaat gemiddeld 8 uur mee. Omdat veel apps alleen offline werken, is een Chromebook geschikt om onderweg te gebruiken.

 4. Is Chrome OS iets voor u?

  Chrome OS is een effectief alternatief als u uw laptop voornamelijk gebruikt voor tekstverwerking, surfen op internet of het bekijken van films en sequenties. Voor het wijzigen van foto's en films of het spelen van zware videogames zou Chrome OS niet geschikt moeten zijn. Houd er rekening mee dat niet alle applicaties werken op Chrome OS. Als u bepaalde applicaties nodig hebt, controleer dan of deze beschikbaar zijn op het besturingssysteem.

 5. Wat is het essentiële werk met Chrome OS?

  Het enige wat nodig is om met Chrome OS te beginnen, is een Google-account. Deze account geeft u toegang tot alle Google-bedrijven, zoals Google, Maps, Docs en Drive. U registreert zich samen met uw account en kunt meteen aan de slag. Moet u een app instellen? Dan kan dat eenvoudig via de Play Store.

Conclusie

Chrome OS is een handig antwoord als u meestal online werkt en veel minder zware applicaties nodig hebt voor uw dagelijkse taken. U registreert zich samen met uw Google-account, waardoor u toegang krijgt tot alle apps in de Chrome Web Store. Bovendien is een Chromebook snel, dankzij de compacte afmetingen gemakkelijk vast te houden en gaat de batterij zeer lang mee.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0