Kunt u Microsoft 365 op Apple MacBook gebruiken?

U bent op zoek naar een MacBook voor uw studie, maar hebt gehoord dat Microsoft 365 niet werkt op Apple MacBook. Dat is niet waar. Laat dit u er dus niet van weerhouden een MacBook te kopen. Zelfs met macOS kunt u nog steeds Microsoft 365 gebruiken.

Microsoft 365-pakket

U gebruikt dus ook Word, Excel en PowerPoint op MacBook, net als op elke andere laptop. Omdat dit programma niet standaard op MacBook zit, moet u deze 365 software zelf aanschaffen. Wij hebben veel 365 pakketten die speciaal gemaakt zijn voor uw Mac. Er zijn verschillende versies, zoals Mac Home en Student en Mac Home en Business. De meest gebruikte programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint zijn altijd inbegrepen. Outlook daarentegen, voor e-mail, is niet standaard inbegrepen in elke versie van Microsoft 365.

Aan de slag!

Wanneer u het pakket koopt, moet u de software installeren vanaf de Microsoft-website. Eerst meldt u zich aan met uw Microsoft-account of maakt u een nieuwe account aan. U heeft een licentiesleutel nodig om 365 te gebruiken. De productcode vindt u op het pakket van 365. Nadat u 365 hebt gedownload, start u de installatie. Volg de stappen op het scherm en voer de licentiesleutel in wanneer daarom wordt gevraagd. Als u alles heeft geïnstalleerd, kunt u direct aan de slag. U zit niet vast aan een jaarabonnement, want de licentie is permanent.

Apple iWork

Veel mensen werken al jaren met Word, Excel en PowerPoint uit het Microsoft 365-pakket. Deze programma’s zijn niet standaard aanwezig op de MacBook. Komt MacBook dan helemaal zonder tekstverwerker? Nee. Apple heeft zijn eigen iWork. iWork bevat een tekstverwerker (Pages), spreadsheet (Numbers) en presentatieprogramma (Keynote). Deze programma’s zitten standaard op de MacBook. Toch geven veel mensen de voorkeur aan Microsoft 365. Geen probleem, want Microsoft 365 heeft ook een eigen versie voor macOS.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0