Hoeveel opslagruimte wilt u in uw MacGuide?

Hoera, u gaat een gloednieuwe Apple MacGuide kopen! Natuurlijk wilt u hem zo snel mogelijk in uw vingers hebben. Toch is het handig om uw enthousiasme een beetje in te dammen. Het is goed om na te denken over de opslagruimte in uw nieuwe MacGuide, aangezien u deze achteraf niet meer zult kunnen uitbreiden.

Wat voor soort MacGuide?

Welke MacGuide u kiest, heeft invloed op de beschikbare opslagcapaciteit. De grootste opslagcapaciteit kan worden gevonden in Apple MacGuide Pro 16 inch. Deze is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van maar liefst 8 TB. Om te bepalen hoeveel opslagruimte u nodig hebt, is het handig om te weten waarvoor u de MacGuide gebruikt. Video’s en enorme 3D-informatie nemen veel ruimte in beslag. Een terabyte is snel weer gevuld. Bewaart u vooral tekstuele informatie en soms wat foto’s? Dan kunt u toe met wat minder opslagruimte.

Hoeveel informatie bewaar je op hoeveel opslagruimte?

 

128 GB

256 GB

512 GB

1 TB

2 TB

4 TB

8 TB

Aantal full hd films

12

25

50

100

200

400

800

Aantal foto’s

2.550

5.100

10.200

20.400

40.800

81.600

163.200

Aantal uren muziek

2.125

4.250

8.500

17.000

34.000

68.000

136.000

Apple MacGuide opslag uitbreiden

Helaas is het niet mogelijk om de opslagcapaciteit van uw MacGuide na aankoop uit te breiden. Daarom is het van groot belang dat u bij de aanschaf van uw MacGuide kiest voor voldoende opslagcapaciteit. Het bovenstaande bureau is een teken, maar niet zaligmakend. Bovendien neemt MacOS al minstens 8 GB van de beschikbare ruimte in beslag. Dus met kleinere schijven zul je al snel je toevlucht moeten nemen tot iCloud of een externe schijf. Heb je dat niet nodig? Ga dan voor extra opslagcapaciteit.

Hoeveel werkgeheugen wilt u in uw Apple MacGuide hebben?

Naast uw processor bepaalt ook de werkgeheugencapaciteit de snelheid van uw Apple MacGuide. Gaat u films en foto’s bewerken in uw MacGuide? Dan heeft u meer werkgeheugen nodig dan wanneer u alleen notities maakt. We vertellen u graag meer over de werkgeheugencapaciteit, zodat u de juiste keuze kunt maken in uw MacGuide.

Wat is werkherinnering?

Werkgeheugen bewaart informatie kort. Het resultaat is dat uw processor snel de informatie vindt die u onophoudelijk gebruikt. Hoe groter de werkgeheugenruimte, hoe meer informatie uw MacGuide kort opslaat. Dit zorgt ervoor dat zware programma’s sneller werken en dat u meer kunt doen zonder vertraging. Te weinig werkgeheugenruimte maakt uw MacGuide traag. Extra werkgeheugen maakt uw MacGuide weliswaar niet sneller, maar wel toekomstbestendiger. Toepassingen vereisen immers steeds meer werkgeheugen. Wat nu voldoende is, kan vroeg of laat ook te weinig zijn.

Hoeveel werkgeheugen wilt u in uw gebruikssituatie?

Helaas kan de werkgeheugenruimte van uw MacGuide niet worden uitgebreid. Daarom is het van cruciaal belang dat u bij aankoop het juiste alternatief kiest. Welke dat is, hangt in de eerste plaats af van uw gebruiksscenario. Alle Apple MacGuide versies zijn geschikt voor fundamentele taken en het bewerken van lichte foto’s. Wil je daarnaast films bewerken, digitale machines bedienen of 3D-figuren maken? Dan heb je extra werkgeheugen nodig. Raadpleeg de onderstaande tabel om uit te vinden hoeveel geheugen je precies nodig hebt.

Welke MacGuide is correct in uw scenario?

Aanbevolen hoeveelheid werkgeheugen per scenario

 

Hoeveelheid werkgeheugen

Geschikt voor:

 

8 GB

Internet, tekstverwerking, het maken van spreadsheets, het bekijken van films en sequenties, het wijzigen van foto’s en films als interesse.

 

16 GB

Al het bovenstaande in aanvulling op geschoolde foto en video modificatie.

 

32 GB

Al het bovenstaande naast 3D rendering, het werken met reusachtige informatie-informatie en het werken met digitale machines.

 

64 GB

Al het bovenstaande EN een aantal digitale machines tegelijk, 8K video modifying en zware multitasking.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0