Hoe zet je informatie van een laptop over op een nieuwe?

Gefeliciteerd, u hebt misschien een nieuwe laptop gekocht en u wilt hem zo snel mogelijk gebruiken. Dan zult u zeker wat informatie uit uw oude laptop computer willen hebben. 

Tips voor het overzetten van informatie naar een gloednieuwe laptop

De beste techniek om informatie van uw oude laptop computer over te zetten naar uw nieuwe laptop computer wordt in dit artikel beschreven.

 1. Denk na over welke informatie u nodig hebt om

  Voordat u begint met het overzetten van al uw verouderde informatie van laptop computer naar laptop computer, is het heel belangrijk om uit te vinden welke informatie u precies moet overzetten. Tijdens het gebruik van een laptop computer, slaat u een heleboel informatie op die niet of nauwelijks gebruikt wordt. Dit is een goed moment om afscheid te nemen van deze informatie en te beginnen met een gloednieuwe, 'schone' laptop. Wanneer u de verouderde informatie hebt verwijderd, kunt u nagaan hoeveel GB aan informatie u nog over hebt om te vervangen.

 2. Overdracht van informatie door middel van een externe uitputtende schijf

  Voordat u de informatie wisselt, is het verstandig om de informatie die u wilt wisselen te bundelen in één map. Op deze manier bent u niet lang bezig met het kopiëren van afzonderlijke informatie naar de externe harde schijf. Sluit de externe harde schijf aan op uw verouderde laptop computer en kies de informatie die u wilt uitwisselen. Kopieer ze naar de externe schijf. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie, zal dit waarschijnlijk enige tijd duren. Wanneer alle informatie op de externe harde schijf staat, koppelt u deze los. Sluit vervolgens de externe harde schijf aan op uw nieuwe laptop computer en kopieer de informatie naar de SSD of harde schijf van uw nieuwe laptop computer.

 3. Overdracht van informatie door middel van WeTransfer

  Heb je na de grote opruiming nog maar 2 GB aan informatie over? Gebruik dan een internetprogramma als WeTransfer. U voegt uw gegevens van de oude laptop toe aan WeTransfer en mailt ze vervolgens naar uzelf. Open je mail op je nieuwe laptop en haal de informatie op via de hyperlink die je jezelf zojuist hebt gemaild. Voilà, u hebt nu de verouderde informatie in uw nieuwe laptop computer. Heb je nog meer dan 2 GB aan informatie over te zetten? Gebruik dan een externe harde schijf.

 4. Overdracht van informatie met verschillende middelen

  Het is mogelijk om via een andere weg informatie over te zetten naar uw nieuwe laptop. Op het Internet zijn hiervoor een aantal applicaties te vinden. Eén voorbeeld is PCmover Express. Ik raad deze strategieën niet aan, omdat ze meestal veel geld kosten en meer geavanceerd zijn dan verplicht.

Advies op maat in de winkels

Wilt u uw potentiële nieuwe laptop eerst zelf meenemen en bekijken? Of wilt u een persoonlijk advies van een specialist? Kom dan op afspraak bij ons langs in de winkel. Wij vinden tijd voor u. En mocht u tevreden zijn, dan wisselen wij de info uit uw verouderde laptop voor u om.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0