Hoe Zet Je Gegevens Over Naar Een Nieuwe Macbook of Mac-Desktop?

Hier leest u hoe u alle bestanden van uw oude Mac overzet naar een nieuwe Mac. U kunt dit doen met de migratieassistent van Apple. 

Voorbereiding

 • Sluit uw Mac aan op de stroomkabel.
 • Werk alle programma’s bij op zowel de oude als de nieuwe Mac. Tip: gebruik de knop Alles bijwerken in het tabblad Updates in de App Store om alles in één keer bij te werken. Scheelt een paar muisklikken. Zorg ervoor dat op beide apparaten Mac OS X Snow Leopard (v10.6.8) of hoger draait. U kunt dit controleren in het Apple-menu > Over deze Mac.
 • Geef zowel de oude als de nieuwe Mac een naam, zodat u later zeker weet dat u het juiste apparaat selecteert. Om dit te doen, klikt u op het tabblad Systeemvoorkeuren (via het Apple-menu) en selecteert u Delen. In het veld Computernaam voert u de naam in.
 • Sluit beide apparaten aan op hetzelfde Wi-Fi-netwerk en plaats ze dicht bij elkaar.

Hoe draagt u gegevens over

Deze stappen gelden voor alle Mac-computers, inclusief iMac:

 1. Start de oude Mac op in de doelschijfmodus.

  Start je oude Mac op in de doelschijfmodus. Dit doe je door in het Apple menu Systeemvoorkeuren te kiezen en op Opstartschijf te klikken. Hier klikt u op doelschijfmodus en vervolgens op opnieuw opstarten.

 2. De migratie-assistent gebruiken

  Open de migratie-assistent via programma's > hulpprogramma's. Kies de optie 'vanaf een Mac, Time Machine back-up of opstartschijf' en klik op verder. U krijgt nu een lijst met back-ups te zien. Selecteer je oude Mac en klik op verder. Je ziet nu een lijst met gegevens die je mee kunt nemen. Houd er rekening mee dat als je veel gegevens overzet, de overdracht soms uren kan duren. Wees geduldig en zet je Mac niet uit.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0