Hoe zet je er een tweede monitor in?

Een tweede monitor biedt u extra beeldschermruimte wanneer u een laptop of desktop gebruikt. Aansluiten is een fluitje van een cent. Sluit de monitor gewoon aan voordat je begint, en we zullen uitleggen hoe je hem kunt instellen en aansluiten op je pc.

Installeer het scherm

Voordat u uw nieuwe monitor plaatst, verbindt u de bekabeling en zet u de monitor op de juiste plaats. Heeft u de monitor al met een kabel verbonden? Zo ja, begin dan bij stap 3. Zo niet, begin dan bij stap 1.

1. Kies een verbinding

Eerst selecteer je het soort aansluiting waarmee je het beeldscherm wilt verbinden. Je kiest tussen een hdmi, DisplayPort, usb C, Thunderbolt of VGA aansluiting. Welke je selecteert wordt bepaald door de aansluitingen in je monitor en mensen van je laptop computer, desktop of docking station. Heeft je monitor bijvoorbeeld een HDMI-poort? Dan sluit je je pc aan met een hdmi kabel. Er zijn 3 manieren om je monitor via een kabel aan te sluiten.

2. Sluit uw monitor aan met een kabel (3 keuzes)

Optie 1: rechtstreekse aansluiting

De eenvoudigste manier is om het gloednieuwe scherm op uw laptop of desktop aan te sluiten. Zorg er gewoon voor dat uw PC voldoende poorten heeft. Stel dat uw laptop computer een vrije hdmi-poort heeft, sluit deze dan aan op de hdmi-poort van uw monitor. Geen hdmi-poort beschikbaar? Denk er dan aan om een adapter te gebruiken.

Optie 2: toetreden via een dok

Een andere techniek om de monitor(en) aan uw pc te koppelen is via een docking station. Dit breidt het aantal poorten in uw systeem uit, waardoor het eenvoudiger wordt om een tweede monitor aan te sluiten.

Optie 3: Daisy Chaining

Een andere, minder bekende manier van aansluiten is Daisy Chaining. Hier heb je 2 DisplayPort of usb C kabels nodig: Installeer kabel 1 tussen je pc en je eerste monitor. Installeer vervolgens kabel 2 tussen de eerste en de tweede monitor. Opmerking: Niet elke monitor helpt hierbij.

3. Ga naar Beeldscherm Instellingen

Nu is het tijd om je show te regelen. Om dat te doen, klik je met de rechtermuisknop op je bureaubladachtergrond en kies je Display Settings. In het Engels heet dat Display Settings.

4. Identificeer de voorstellingen

Selecteer het beeldscherm dat u wilt aanpassen. Klik op Identificeren om te zien wat scherm 1 en een paar zijn. Er verschijnt een cijfer op het scherm dat u kunt bevestigen. Nu weet u welk scherm welk is. Staat uw beeldscherm er niet bij? Klik dan op detecteren om het scherm op te zoeken. Het tweede beeldscherm verschijnt dan op de display. Staat uw monitor er desondanks niet bij? Herstart uw pc om de verbindingen te vernieuwen.

5. Herschik de shows

Is uw tweede beeldscherm een laptop? Dan staat hij waarschijnlijk lager dan uw monitor. Gelukkig kun je de schermen eenvoudig herschikken door ze te verslepen. Op die manier zet je de schermen ook vlak naast elkaar of boven elkaar. Het voordeel daarvan is dat je de cursor gewoon logischer tussen de schermen verplaatst. Stel dat je schermen boven en onder elkaar staan, dan ga je zeker met de muis naar boven of naar beneden om naar het andere scherm te gaan. Of in het geval dat je met een laptop werkt, die op een verhoging staat. Dan sleep je het kleinere beeldscherm om de juiste plaats aan te wijzen.

6.Selecteer hoe men de schermen kan tonen

Scroll naar beneden en klik op Multiple Displays om de keuzes in uw schermen te wijzigen. Selecteer zeker één van deze keuzes:

  • Duplicaat: U ziet hetzelfde beeld op elk scherm.
  • Uitbreiden: Het beeld breidt uit naar het tweede beeldscherm, waardoor je extra beeldschermruimte hebt. U kunt nu gadgets van het ene beeldscherm naar het andere slepen.
  • Alleen weergeven op 1 / Alleen weergeven op 2: Het beeld verschijnt op slechts één van de vele schermen. Het andere scherm blijft zwart.

Is het niet gelukt?

Dan kan het zijn dat uw drivers up to date moeten zijn. Een vervanging van uw drivers is nauwelijks verplicht wanneer uw PC het beeldscherm niet herkent, zelfs met detectie in Beeldscherminstellingen. Een stuurprogramma zorgt ervoor dat uw videokaart en uw monitor correct samenwerken en kan vervolgens helpen. Hoe dit werkt, leest u in het artikel hieronder. Het werkt hetzelfde voor laptops en desktops.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0