Hoe vervang je een Chromebook?

Uw Chromebook controleert routinematig op updates en downloadt deze wanneer u verbinding hebt met internet. Een Chromebook biedt ook de mogelijkheid om updates handmatig in te voeren. Dit is handig wanneer een gloednieuwe vervanging niet vanzelf in uw systeem terechtkomt of wanneer het essentieel is om de Chromebook te vervangen om een bepaald hulpprogramma te installeren. In deze tekst zullen we uitleggen hoe u een Chromebook handmatig kunt vervangen.

Wegenkaart

In 5 stappen verduidelijken wij u op dit artikel, hoe men handmatig een Chromebook kan vervangen. De volgende stappen zijn op een rij gezet:

 1. Maak verbinding met het web

  Om updates op uw Chromebook te krijgen, hebt u een internetverbinding nodig. U verbindt uw systeem met het web via wifi of een Ethernet-communitykabel. Druk op het wifi-pictogram in de rechterbenedenhoek van de menubalk om te controleren of u verbinding hebt met internet.

 2. Instellingen

  Nadat u verbinding met het Internet hebt gemaakt, klikt u op de tijd in het hoekje onderaan rechts. Er wordt nu een nieuw menu geopend. In de rechterbovenhoek van dit menu ziet u een tandwielicoon. Dit icoon staat voor instellingen. Klik op dit icoon om naar het instellingenmenu te gaan.

 3. Over Chrome OS

  In het gloednieuwe instellingenvenster dat nu wordt geopend, klikt u links onderaan op Over Chrome OS. In hetzelfde venster wordt nu een overzicht geopend. Onder het kopje “Google Chrome OS” met het Chrome-logo ernaast, ziet u welke versie van het besturingssysteem op uw Chromebook wordt uitgevoerd.

 4. Controleren op updates

  Naast het versienummer staat een knop met blauwe letters Controleren op updates. Klik hierop om te beginnen met controleren op updates. Als uw Chromebook een software-update vindt, wordt deze automatisch gedownload. Is er geen update beschikbaar? Dan krijg je de melding “Je Chromebook is up-to-date”.

 5. Opnieuw opstarten

  Nadat de updates zijn gedownload, wordt u gevraagd om uw Chromebook opnieuw op te starten. Klik op de blauwe letters “Opnieuw opstarten” na de melding “Update bijna voltooid”. Uw Chromebook zal nu opnieuw opstarten en de updates instellen. Wanneer u zich aanmeldt, krijgt u de keuze om een rondleiding te volgen die u extra vertelt over de nieuwe opties.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0