Hoe update je een Chromebook?

Uw Chromebook controleert automatisch op updates en downloadt deze wanneer u met internet bent verbonden. Een Chromebook biedt ook de mogelijkheid om updates handmatig te installeren. Dit is handig wanneer een nieuwe update niet vanzelf op uw systeem wordt gedownload of wanneer u de Chromebook moet bijwerken om een bepaalde toepassing te installeren. In dit artikel leggen we uit hoe je een Chromebook handmatig bijwerkt.

Wegenkaart

In 5 stappen leggen we je in dit artikel uit, hoe je een Chromebook handmatig kunt updaten. De volgende stappen komen aan bod:

 1. Maak verbinding met het internet

  Om updates naar uw Chromebook te downloaden, hebt u een internetverbinding nodig. Je verbindt je apparaat met het internet via wifi of een Ethernet-netwerkkabel. Druk op het wifi-pictogram in de rechterbenedenhoek van de menubalk om te controleren of je verbinding hebt met internet.

 2. Instellingen

  Nadat u met het Internet verbonden bent, klikt u op de tijd in de rechter benedenhoek. Er wordt nu een nieuw menu geopend. Rechtsboven in dit menu ziet u een tandwielicoon. Dit icoon staat voor instellingen. Klik op dit icoon om naar het instellingenmenu te gaan.

 3. Over Chrome OS

  In het nieuwe instellingenvenster dat nu wordt geopend, klikt u linksonder op Over Chrome OS. In hetzelfde venster wordt nu een overzicht geopend. Onder het kopje “Google Chrome OS” met het Chrome-logo ernaast, ziet u welke versie van het besturingssysteem uw Chromebook draait.

 4. Controleren op updates

  Naast het versienummer staat een knop met blauwe letters Controleren op updates. Klik hierop om te beginnen met controleren op updates. Als uw Chromebook een software-update vindt, wordt deze automatisch gedownload. Is er geen update beschikbaar? Dan krijg je de melding “Je Chromebook is up-to-date”.

 5. Opnieuw opstarten

  Nadat de updates zijn gedownload, wordt u gevraagd om uw Chromebook opnieuw op te starten. Klik op de blauwe letters “Opnieuw opstarten” naast het bericht “Update bijna vol”. Uw Chromebook zal nu opnieuw opstarten en de updates installeren. Wanneer u zich aanmeldt, krijgt u de optie om een rondleiding te volgen die u meer vertelt over de nieuwe functies.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0