Hoe stel je een VPN in op een Chromebook?

Via een VPN-verbinding maakt uw Chromebook verbinding met een privé-netwerk, zoals het netwerk van uw werk of school. Met een VPN kun je toegang krijgen tot bestanden, websites of het intranet van school of werk. Lees hier hoe je verbinding maakt met een VPN op een Chromebook.

VPN-uitbreidingen

De gemakkelijkste manier om verbinding te maken met een VPN is het gebruik van Chrome browser extensies. Veel VPN-diensten hebben zo’n extensie. Denk aan NordVPN, TunnelBear of GlobalProtect. Je installeert de VPN-apps via de Chrome Web Store. Het nadeel is dat dergelijke extensies alleen verkeer vanuit de Chrome-browser door het privé-netwerk laten gaan. Als je Android-applicaties gebruikt die een VPN-verbinding vereisen, is deze methode dus niet geschikt.

Android-toepassingen

Wanneer een browserextensie niet voldoende is en je ook het internetverkeer van andere applicaties via VPN wilt laten lopen, kun je een Android applicatie downloaden. Android-apps download je in de Google Play Store. Voor dergelijke apps geldt hetzelfde als voor VPN-extensies. Uw VPN-dienst moet een applicatie hebben om er gebruik van te kunnen maken. Het voordeel van een Android-applicatie boven een Chrome-extensie is dat een Android-app al uw dataverkeer via uw VPN laat lopen. Bij een Chrome extensie loopt alleen het dataverkeer van de Chrome browser door de VPN.

Handmatig instellen

Als er geen Chrome-extensie of Android-applicatie beschikbaar is voor uw VPN-dienst, moet u de VPN handmatig instellen. In de onderstaande stappen leggen we uit hoe u dit kunt doen. De volgende stappen komen aan bod:

  1. Rekening foto

    Klik op de foto van uw account rechtsonder in het startmenu. Klik dan op het tandwieltje in het venster dat verschijnt.

  2. Een VPN toevoegen

    Klik in het nieuwe venster dat verschijnt, onder Netwerk, op Verbinding toevoegen. Selecteer vervolgens OpenVPN/L2TP toevoegen.

  3. Gegevens

    Er verschijnt een nieuw venster waarin u de gegevens van uw VPN kunt invoeren. Als u deze gegevens niet weet, vraag het dan aan de beheerder van het VPN of aan de ICT-afdeling van uw school of werk. Na het invullen van de gegevens klik je op Verbinden. Als de verbinding succesvol is krijg je de melding Successful.

Foutmelding

Krijgt u een foutmelding? Controleer dan de gegevens en probeer het opnieuw. Werkt het dan nog niet, neem dan contact op met de beheerder van het VPN of de ICT-afdeling van uw school of werk.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0