Hoe schakel je informatie over naar een gloednieuwe MacGuide of Mac desktop?

Ontdek hoe je alle informatie van je verouderde Mac kunt overzetten naar een gloednieuwe Mac. Dat kun je doen met de migratieassistent van Apple. Deze stappen gelden voor alle Mac-computersystemen, samen met iMac.

Voorbereiding

  • Sluit uw Mac aan op de bekabeling.
  • Werk alle programma’s bij op zowel de verouderde als de nieuwe Mac. Tip: gebruik de knop Alles vervangen op het tabblad Updates in de App Store om alle stukken zonder vertraging te vervangen. Scheelt maar een paar muisklikken. Zorg ervoor dat alle gadgets werken op Mac OS X Snow Leopard (v10.6.8) of hoger. U kunt dit controleren in het Apple menu > Over deze Mac.
  • Geef zowel de oude als de nieuwe Mac een naam, zodat je later misschien kunt onthouden welk systeem je moet kiezen. Om dat te doen, klikt u op het tabblad Systeemvoorkeuren (via het Apple-menu) en kiest u delen. In het gedeelte Computeridentificatie voert u de naam in.
  • Verbind alle gadgets met dezelfde wifi gemeenschap en zet ze dicht bij elkaar.

1. Start de verouderde Mac op in de doelschijfmodus.

Start je verouderde Mac op in de opstartschijfmodus. Dat doe je door in het Apple-menu Systeemvoorkeuren te selecteren en op Opstartschijf te klikken. Hier klik je op doelschijfmodus waarna je op opnieuw opstarten klikt.

2. De migratie-assistent gebruiken

Open de migratie-assistent via toepassingen > hulpprogramma’s. Kies de keuze ‘vanaf een Mac, Time Machine back-up of opstartschijf’ en klik op verder. U ziet nu een inventaris van back-ups. Selecteer uw verouderde Mac en klik op verder. U ziet nu een inventaris van informatie die u eventueel mee kunt nemen. Houd er rekening mee dat als u heel veel informatie overzet, het overzetten meestal uren kan duren. Wees betrokken en zet uw Mac niet uit.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0