Hoe schakel je de S-modus uit in Windows 10?

U hebt een laptop gekocht met Windows 10 in de S-modus, maar u wilt overschakelen op Windows 10 Home. In die benadering hebt u ook andere toepassingen, zoals Google Chrome, op de laptop geïnstalleerd. Hoe u de S-modus in Windows kunt uitschakelen, leg ik hier uit.

Wat kan ik doen met Windows 10 in de S-modus?

Wil je extra weten over Windows 10 in de S-modus en of het wel of niet het beste voor je is? Chary vertelt u alles over Windows 10 in de S-modus.

1. Naar de instellingen

 1. Klik tenslotte door naar de Microsoft Store
 2. Klik op instellingen
 3. Ga naar vervangen en veiligheid
 4. Dan naar de activering
 5. Klik tenslotte door naar de Microsoft Store
 6. Klik op instellingen

De eerste stap om de S-modus in Windows 10 uit te schakelen is navigeren naar instellingen. Ga naar het Windows merk aan de onderkant links en klik op het tandwieltje. Ga vervolgens naar ‘vervanging en veiligheid’ en selecteer als laatste activering. In dit venster klikt u vervolgens op ga naar de Windows Store. Hier kunt u eventueel de verplichte informatie verkrijgen.

2. Downloaden uit de winkel

Wanneer u in de Windows Store bent aangekomen, kiest u voor verkrijgen. Windows zal u nu vragen u aan te melden met een Windows-account, als u dat nog niet hebt gedaan. Als u nog geen account hebt, maakt u er een aan en meldt u zich aan met uw nieuwe account. Windows 10 S schakelt direct over op downloaden en u gaat naar Windows 10 Home na het downloaden en installeren.

Hoe uw pc sneller laten opstarten in Windows 10?

U hebt een laptop of pc, maar hij start vast veel trager op dan vroeger. Gelukkig heeft Windows 10 een handige functie aan boord waarmee u uw zakcomputer weer sneller kunt laten opstarten. Hoe dat werkt, leggen we hier voor u uit.

Start Taakbeheer

 • Klik met de rechtermuisknop op de Startknop, links achteraan op uw scherm.
 • Klik vervolgens op Taakbeheer.
 • Klik in Taakbeheer op het tabblad Opstarten.
 • Tip: Een andere techniek om Taakbeheer te beginnen is door gebruik te maken van het knoppenmengsel ctrl + alt + del. In het scherm dat nu verschijnt klik je op Taakbeheer.

U ziet nu een overzicht van alle toepassingen die standaard met Windows opstarten. Alle toepassingen op deze lijst hebben een effect op de opstartgewoonten van Windows. Maar hoe kom je erachter welke toepassingen de meeste invloed hebben? Klik daarvoor op de kolom Invloed op opstarten. Windows selecteert nu de toepassingen die de beste invloed hebben op de opstartprocedure en plaatst ze op de eerste plaats.

Toepassingen uitsluiten

Vervolgens is het aan u om te bepalen welke toepassingen u wilt uitsluiten van de opstartprocedure. Klik daarvoor met de rechtermuisknop op dit systeem en kies vervolgens Uitschakelen. Denk goed na over welke toepassingen je moet uitsluiten. U wilt bijvoorbeeld een virusscanner niet uitsluiten, omdat die altijd op de achtergrond moet werken. Een programma dat u gewoon veel minder vaak gebruikt, is nuttig om uit te sluiten.

 • Het nadeel: het duurt een fractie langer om met dit systeem te beginnen als je het begint te gebruiken.
 • Het voordeel: dit systeem draait niet voortdurend op de achtergrond zonder dat u het gebruikt. Hierdoor voelt Windows tijdens het gebruik sneller aan en start uw laptop ook sneller op.

Ga volgens bovenstaande methode te werk tot je tevreden bent met het opstarttempo van je laptop of pc. Hoe meer toepassingen je uitsluit, hoe sneller je pc zal opstarten. Veel succes!

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0