Hoe regel je een VPN op een Chromebook?

Via een VPN-verbinding maakt uw Chromebook verbinding met een niet-openbare gemeenschap, die overeenkomt met de gemeenschap van uw werk of universiteit. Met een VPN kunt u toegang krijgen tot informatie, websites of het intranet van de faculteit of het werk. Lees hier hoe u verbinding maakt met een VPN op een Chromebook.

VPN-uitbreidingen

De eenvoudigste manier om verbinding te maken met een VPN is door gebruik te maken van Chrome browser extensies. Veel VPN-bedrijven hebben zo’n extensie. Denk aan NordVPN, TunnelBear of InternationalProtect. Je stelt de VPN-apps in via de Chrome Web Store. Het nadeel is dat dergelijke extensies alleen bezoekers vanuit de Chrome browser via de persoonlijke community laten gaan. Dus in het geval u Android-applicaties gebruikt die een VPN-verbinding vereisen, zou deze methode niet geschikt moeten zijn.

Android doeleinden

Wanneer een browserextensie niet voldoende is en u bovendien de internetbezoekers van verschillende doeleinden via VPN moet laten lopen, kunt u eventueel een Android-hulpprogramma aanschaffen. Android-apps verkrijgt u via de Google Play Store. Voor dergelijke apps geldt hetzelfde als voor VPN-extensies. Uw VPN service moet een utility hebben om het te kunnen gebruiken. Het voordeel van een Android-hulpprogramma boven een Chrome-extensie is dat een Android-app al uw informatiebezoekers via uw VPN laat lopen. Met een Chrome-extensie loopt alleen het informatiebezoek van de Chrome-browser via de VPN.

Handmatig instellen

Als er geen Chrome-extensie of Android-hulpprogramma beschikbaar is in uw VPN-dienst, moet u de VPN handmatig regelen. In de stappen hieronder leggen we uit hoe u dat doet. De volgende stappen worden beschreven:

  1. Rekening foto

    Klik op de afbeelding van uw account op de achterkant rechts van het beginmenu. Klik dan op het tandwiel in het venster dat verschijnt.

  2. Een VPN toevoegen

    In het gloednieuwe venster dat verschijnt, onder Netwerk, klik op Verbinding toevoegen. Kies vervolgens OpenVPN/L2TP toevoegen.

  3. Informatie

    Er verschijnt een nieuw venster waar u de kleine lettertjes van uw VPN kunt invoeren. Als u geen idee heeft van deze gegevens, vraag het dan aan de beheerder van het VPN of aan de ICT-afdeling van uw hogeschool of werk. Nadat u de gegevens hebt ingevuld, klikt u op Verbinden. Als de verbinding tot stand is gebracht, krijgt u een bericht Geslaagd.

Foutmelding

Krijgt u een foutmelding? Controleer dan de info en kijk nog eens. Werkt het desondanks niet, neem dan contact op met de beheerder van het VPN of de ICT-afdeling van uw hogeschool of werk.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0