Hoe maak je een screenshot in Windows?

Een schermafdruk is een eenvoudige techniek om een “foto” te maken van het beeldscherm van uw pc. Het is handig om een bevestiging van een aankooporder op te slaan, om iets te documenteren tijdens het internetbankieren of gewoon om een grappige afbeelding te sturen. Maar hoe maak je nu echt zo’n screenshot? We leggen het hieronder uit voor een laptop met een Windows werkend systeem.

Verschillende vormen van screenshots

Bepaal eerst hoe je screenshot eruit moet zien. Heb je een screenshot nodig van je volledige scherm? Wil je een screenshot van 1 venster of programma? Of moet je zelf een deel van het scherm kiezen en daar een screenshot van maken?

Schermafdruk van uw volledige beeldscherm

Wil je een screenshot maken van je volledige beeldscherm, d.w.z. van alle stukjes die je op je monitor ziet? Volg dan deze stappen.

  1. De Print Screen-toets vinden

    Zoek op het toetsenbord het belangrijke ding dat PrtScn (kort voor Printscreen) zegt. Deze toets lijkt op het plaatje hiernaast. Vaak is dat de derde toets van rechts op de hoogste rij van je toetsenbord. Je maakt een screenshot van het beeldscherm door alleen maar op de Printscreen toets te drukken. U zult niets zien gebeuren, maar de schermafdruk is nu gemaakt.

  2. Gebruik de schermafbeelding in een tekstueel bestand

    Is je screenshot bedoeld voor gebruik in een tekstueel bestand? Open dan het bestand en klik op de plaats waar je de schermafbeelding wilt hebben. Houd nu de Control-toets linksonder op je toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op de 'v'-toets. Je screenshot zal nu in je bestand verschijnen.

  3. Sla de screenshot op

    Moet je het screenshot opslaan op je harde schijf? Open dan het programma Paint. Dat doe je door linksonder op je beeldscherm op de Windows-beginknop te klikken. In het menu dat nu opent, staat aan de achterkant een zoekbalk. Typ in die zoekbalk 'Paint'. Klik op het zoekresultaat 'Paint'. Als dit systeem geopend is, houdt u de Control-toets – links achteraan op uw toetsenbord – ingedrukt en drukt u eveneens op de 'v'-toets. Sluit Paint weer door op het paarse kruisje rechtsboven in het scherm te klikken. Het programma zal nu vragen of je de schermafbeelding wilt opslaan. Klik op 'Opslaan', selecteer een naam en de plaats waar u de schermafbeelding wilt opslaan.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0