Hoe maak je een emailadres aan?

Zonder e-mailadres ben je tegenwoordig nergens. Een digitale brievenbus is tegenwoordig een must. Alleen: hoe kom je aan zo’n e-mailadres? Dat gaan wij u uitleggen. Stap voor stap vertellen we je hoe je een webmail account aanmaakt bij Gmail en Hotmail, de 2 bekendste aanbieders van gratis mailadressen.

Hoe maak ik een e-mailadres aan met Hotmail / Outlook?

Voor we beginnen, moeten we een paar dingen ophelderen: In de volksmond is Hotmail nog steeds een gangbare naam, maar het bedrijf noemt zich nu Outlook. Als gebruiker merk je daar niets van, behalve dat je de keuze hebt tussen een mailadres dat eindigt op@hotmail.com of @outlook.com. Maar daarover meer in de stappen hieronder om een Hotmail adres aan te maken.

 1. Kies een e-mailadres

  Open de Hotmail / Outlook login pagina. Vul dan onder Account aanmaken uw nieuwe gewenste Outlook of Hotmail emailadres in. Dus: pietjansen@hotmail.com. Of: familie_de_vries@outlook.com. Dit e-mailadres is tevens de loginnaam voor uw Microsoft-account.

  Aan de rechterkant van de invoerbalk voor de gebruikersnaam staat een pijl. Als u hierop drukt, krijgt u de opties @outlook.com en @hotmail.com. Maak een keuze tussen deze 2 namen, hoewel het voor u als gebruiker niet uitmaakt welke van de twee u kiest.

 2. Kies een wachtwoord

  Een goed wachtwoord is belangrijk om ervoor te zorgen dat niet iedereen in je mailbox kan kijken. Kies dus niet een te makkelijk wachtwoord, zoals “abcd1234”. Hotmail stelt ook enkele eisen aan je wachtwoord: het moet minstens 8 tekens bevatten. En het moet minstens 2 van de volgende kenmerken bevatten: Een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een symbool.

 3. Gegevens invoeren

  Nadat u uw e-mailadres en wachtwoord hebt gekozen, voert u enkele persoonlijke gegevens in, zoals naam, regio en geboortedatum.

 4. Persoonlijke voorkeuren

  Uw account is aangemaakt! Nu doorloop je enkele kleine stappen waarin je enkele voorkeuren aangeeft. Kies uw taal en tijd, een kleurenthema en uw handtekening.

 5. Aan de slag

  Na het kiezen van een mailadres en wachtwoord, het invoeren van uw gegevens en het aangeven van uw voorkeuren, kunt u aan de slag. U komt op het beginscherm van uw mailbox en van daaruit schrijft u een nieuwe e-mail of leest u de berichten die binnenkomen.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0