Hoe Maak Je Een Back-up Van Je Apple Macbook?

Op uw Apple MacBook staan bestanden die belangrijk voor u zijn en u wilt ze niet kwijtraken. Of het nu gaat om je verzameling vakantiefoto’s of je grafische portfolio, je wilt geen bestanden kwijtraken. Daarom is het handig om een back-up van je MacBook te maken. Hier lees je hoe je dat doet.

Back-ups maken met Time Machine

Time Machine is een programma van Apple waarmee u de gegevens op uw MacBook gemakkelijk kunt kopiëren naar een extern opslagapparaat, zoals een harde schijf. Let er bij het maken van een back-up op of je een converter nodig hebt. Een ander aandachtspunt is het formatteren van de harde schijf, zodat deze geschikt is voor macOS. Neem bij het maken van een back-up altijd een schijf met een grotere opslagcapaciteit dan de capaciteit van uw MacBook.

Een back-up maken van uw Apple MacBook

Volg deze stappen over hoe u een back-up van uw Apple MacBook:

  1. Sluit de externe harde schijf aan

    Wanneer u uw externe harde schijf aansluit op uw MacBook, wordt u gevraagd Time Machine te configureren. Om een locatie voor uw Time Machine-back-up te selecteren, klikt u op Time Machine configureren.

  2. Gebruik uw harde schijf als back-up

    Uw MacBook toont nu een venster voor het maken van een back-up met de aangesloten harde schijf. Klik op Gebruiken als back-upschijf.

  3. Time Machine gaat aan het werk

    Time Machine gebruikt nu je externe harde schijf als opslag voor het maken van back-ups van je MacBook. Schakel Automatische back-ups in, zodat Time Machine continu een back-up van uw MacBook maakt.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0