Hoe lost u het touchpad van uw laptopcomputer op?

Oeps, het touchpad van uw laptop computer heeft het begeven. Geen paniek, het antwoord kan ook eenvoudiger zijn dan u denkt. Volg de onderstaande stappen en hopelijk behoren uw problemen met het touchpad tot het verleden.

1. Controleer of Windows al dan niet is gecrasht

Om uit te sluiten dat het probleem in uw touchpad zit, controleert u eerst of Windows niet is gecrasht. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord en kijk of het menu Start op uw beeldscherm verschijnt.

  • Is dit niet het geval? Dan is Windows gecrasht. In dat geval houdt u de aan/uit-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt om uw laptopcomputer af te sluiten. Nadat uw laptop computer opnieuw is opgestart, zou het probleem opgelost moeten zijn.
  • Verschijnt het menu? Dan is Windows niet gecrasht en gaan we zo verder met antwoord 2.

2. Zoek de touchpad-knop

Sommige laptops hebben een fysieke knop boven of naast het touchpad. Dit is handig als u het touchpad even wilt uitschakelen, maar vervelend als dit niet uw bedoeling was. In trendy laptops is deze knop steeds vaker afwezig. Meestal moet u de Fn-toets (te vinden naast de Windows-toets) samen met een van de vele F-toetsen gebruiken.

Probeer de touchpad-knop in uw laptopcomputer te vinden en druk er vervolgens op. Als uw touchpad op dit niveau nog steeds niet werkt, ga dan verder met de volgende stap.

3. Externe gadgets loskoppelen

Koppel alle externe gadgets los die op uw laptopcomputer kunnen worden aangesloten. Een muis of trackball schakelt over het algemeen routinematig het touchpad uit.

Sluit externe gadgets opnieuw aan

Als het loskoppelen van uw externe gadgets niet heeft geholpen, kunt u ze nu misschien weer aansluiten. Voor de volgende stappen raden we dit zelfs aan. Met een muis is het een stuk eenvoudiger om door Windows te navigeren.

4. Controleer de muisinstellingen

Nu we zullen uitsluiten dat het probleem wordt veroorzaakt door externe gadgets, is het tijd om de muisinstellingen te controleren.

  • Klik op de Startknop, links achteraan op uw scherm.
  • Klik dan op Instellingen, herkenbaar aan het tandwielicoontje.
  • Klik op Apparaten.
  • Selecteer nu Muis en touchpad in het linker menu.
  • Controleer of de schuifregelaar onder Touchpad is ingeschakeld. Zo niet, schakel het dan in door erop te klikken.
  • Test of je touchpad werkt. Zo niet? Ga verder met stap 5.

5. Controleer de drijvende kracht

De kans is groot dat er iets mis is met het stuurprogramma van uw muis, ook wel de aandrijving van uw muis genoemd. Het is dus raadzaam om uw stuurprogramma’s te controleren en indien nodig te vervangen.

6. Laat uw laptop repareren

Heeft geen van deze opties geholpen? Dan is er een goede kans dat uw touchpad defect is. In dat geval raden we je aan om het touchpad extern te laten repareren. Dit kan meestal bij de pc-winkelier aan de overkant van het hoekje. Indien uw laptop binnen de garantietermijn blijft, is het verstandig contact op te nemen met de winkel waar u de laptop heeft aangeschaft. Defecten aan het touchpad worden soms gedekt door de garantie van de producent.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0