Hoe Kiest U Een Beeldscherm in Uw Macgids

Apple MacGuide heeft een fenomenale Retina show, maar de schermruimte zou niet voldoende moeten zijn. Wilt u een aantal vensters naast elkaar openen? Dan is een monitor naast uw MacGuide een goede suggestie. Zo’n monitor heeft een puntig beeld zoals je MacGuide en een Thunderbolt- of USB C-aansluiting. Wij leggen u uit hoe u de juiste monitor voor uw MacGuide kiest.

Een beeldscherm kiezen voor uw MacGids

Een MacGuide staat bekend om zijn goede kwaliteit. U heeft dus een monitor nodig die daarbij past. Om tot het juiste beeldscherm voor uw Apple MacGuide te komen, stellen wij u de volgende vragen:

  • Welke Macbook zou je kunnen hebben?
  • Welke verbindingen heeft uw MacGuide?
  • Welk besluit moet de monitor nemen?
  • Welke kleurweergave moet de monitor hebben?
  • Heb je nog 1 of 2 shows nodig?

Welke MacGuide zou je kunnen hebben?

Voordat u een beeldscherm koopt, is het handig om te weten wat voor soort MacGuide u zou kunnen hebben. Er zijn 2 methodes om dit te weten te komen.

Optie 1: Ga linksboven in het scherm naar het merk Apple en kies Over deze Mac. U ziet meteen het soort MacGuide en het serienummer.

Optie 2: Controleer het serienummer aan de onderzijde van uw MacGuide. Ga vervolgens naar Support.Apple.com en voer uw serienummer in om de aansluitingen en de meeste uitvoer te controleren.

Welke verbindingen heeft uw MacGuide?

Thunderbolt 3

De Thunderbolt 3 poort is de ovale ingang in uw MacGuide. Hij lijkt identiek aan usb C, maar is veel sneller. Elke MacGuide Pro vanaf 2016 en MacGuide Air vanaf 2018 heeft een Thunderbolt 3-poort. Deze MacGuide-modellen kunnen worden aangesloten op elk beeldscherm met een Thunderbolt 3- of USB C-poort. Met een meest geschakelde lading van 5 GB/s (40 Gbit/s), is Thunderbolt 3 de snelste gangbare tot nu toe.

Thunderbolt 2

Thunderbolt 2 is te vinden op elke MacGuide Pro van vóór 2016 en MacGuide Air van vóór 2018. Thunderbolt 2 maakt gebruik van Mini Displayport, dat heel anders lijkt te zijn dan Thunderbolt 3 of usb C. Je herkent het aan een bijna vierkante connector met een Thunderbolt ernaast. Er zijn geen beeldschermen met een Mini Displayport, dus heb je een adapter nodig. Een Thunderbolt 2 naar Thunderbolt 3 adapter bijvoorbeeld. Met Thunderbolt 2 schakel je informatie over met een snelheid van 2,5 GB/s (20 Gbit/s).

Usb C

In tegenstelling tot alle andere MacGuide-modellen, maakt elke 12 inch MacGuide (2015 tot 2017) gebruik van usb C (3.1 gen 1). Dit lijkt hetzelfde te zijn als een Thunderbolt 3 aansluiting, maar dat is het eigenlijk niet. In werkelijkheid zou een usb C poort niet geschikt moeten zijn voor een Thunderbolt 3 systeem. Kies dus een monitor met een usb C poort. Bovendien is usb C 3.1 gen 1 zo veel langzamer dan Thunderbolt. Verwacht snelheden tot wel 625 MB/s (5 Gbit/s).

Welk besluit moet de monitor nemen?

Een MacGuide maakt gebruik van een Retina beeldscherm. Deze heeft een zeer hoge pixeldichtheid, wat betekent dat u foto’s krijgt die haarscherp kunnen zijn. Wilt u een beeldscherm dat net zo scherp is als uw MacGuide, kies dan voor een 4K of 5K beeldscherm. Elke MacGuide kan 4K op een beeldscherm weergeven. 5K kan alleen worden weergegeven door een MacGuide Pro vanaf 2016. Opmerking: Omdat het beeldscherm van een monitor groter is dan dat van een laptop, zal uw MacGuide altijd scherper zijn.

Welke kleurweergave moet de monitor hebben?

Als je foto’s bewerkt, films monteert of aan grafisch ontwerp doet, zijn kleuren essentieel. De regel hier is: Hoe meer, hoe beter. Kies dus een monitor met 10-bits kleurweergave. Momenteel is alleen Thunderbolt 3 geschikt voor 10-bits, dus zorg ervoor dat je MacGuide en je beeldscherm over deze aansluiting beschikken. Daarnaast zijn er beeldschermen die ondersteuning bieden voor Apple’s DCI-P3 kleurenhuis. Dit garandeert een kleurgetrouwe weergave die overeenkomt met de kleurweergave van uw MacGuide.

Heb je nog 1 of 2 shows nodig?

Wilt u niet één, maar 2 schermen extra bevestigen? Dan wil je vanaf 2018 een MacGuide Pro of een MacGuide Air. Dit komt doordat een MacGuide Pro 2 beeldschermen met 4K-beelden kan presenteren. Dit is bijvoorbeeld handig als je films bewerkt. Voor 2 schermen wil je 2 vrije poorten in je MacGuide. U kunt zelfs één Thunderbolt-poort “Daisy Chainen”. Je trekt dan één Thunderbolt kabel uit je MacGuide naar je eerste monitor, en vervolgens één Thunderbolt kabel van de eerste naar de tweede monitor. Een uitstekend alternatief voor 2 schermen is een Ultrawide-monitor. Hiermee heb je geen storende schermrand in het midden.

De beste apparatuur voor Apple MacGuide

Apple MacGuide op zichzelf is geschikt voor taken als e-mailen, zoeken en foto’s wijzigen. Maar om optimaal gebruik te kunnen maken van alles wat uw Apple MacGuide te bieden heeft, moet u verschillende apparaten gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een muis, een extra beeldscherm of een docking station voor extra productiviteit en gebruiksgemak.

Apple Magic Mouse en Trackpad

Apple Magic Mouse en Trackpad werken samen via bluetooth. De USB-poorten blijven dus over voor andere apparatuur, zoals een docking station of converter. Bovendien heb je geen last van snoeren. Met een volwaardige muis werkt u extra precies bij het wijzigen van afbeeldingen. Met de multi contact floor veeg je eenvoudig van de ene webpagina naar de andere. Het trackpad heeft een groot vloeroppervlak, dus je bent sneller aan het werk. Beide gadgets zijn direct klaar voor gebruik en worden routinematig aan je Apple MacGuide gekoppeld.

Apple magisch toetsenbord

Werk nog sneller en nauwkeuriger met het Apple Magic Keyboard. Het vernieuwde toetsenbord vermindert typefouten doordat je minder toetsen hoeft in te drukken. En dankzij het vlakke ontwerp voel je je extra prettig. Je kunt het toetsenbord draadloos via Bluetooth aansluiten, zodat de USB-poorten beschikbaar blijven voor andere gadgets. De volgende keer dat je je MacGuide opstart, werkt het Magic Keyboard direct.

Een kabelomzetter

Heeft u misschien een monitor, printer of ander systeem en ontbreekt de juiste aansluiting op uw MacGuide? Een kabelconverter helpt hierbij. Met deze adapter sluit u alle gadgets eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies aan op uw MacGuide. Controleer altijd welke aansluiting u mist en welke poorten uw MacGuide heeft, zodat u niet de verkeerde kabelconverter bestelt in uw scenario.

Een docking station

Een docking station is de hele oplossing in uw kantoor. Op dit centrale niveau worden uw MacGuide en andere gadgets samengebracht. De meeste docking stations hebben een oplaadmogelijkheid voor de MacGuide. Op die manier bent u de hele dag aan het werk en blijft de levensduur van de batterij optimaal. Er zijn een aantal poorten op een dock, zodat u een aantal gadgets kunt aansluiten. Je hebt hier geen kabelconverters voor nodig.

Een usb C monitor

Heb je geen zin in gedoe met docking stations of kabelconverters, maar wil je wel met een externe monitor werken? Dan is een monitor met USB C aansluiting een uitkomst. Je sluit zo’n monitor aan op je Apple MacGuide. Op die manier creëer je heel snel extra schermruimte.

Apple MacGuide Bescherming

Apple MacGuide is een waardevol bezit. Het is een schande als u hem per ongeluk beschadigt. Met een laptop sleeve of hardcase beschermt u uw MacGuide tegen beschadiging. Een sleeve voorkomt beschadiging in uw tas en een hardcase is erg handig wanneer u het gebruikt. Wil je je MacGuide niet alleen thuis, maar ook op straat veilig bewaren? Koop dan beide producten. Controleer eerst het model van uw MacGuide en de afmetingen en sluitingen van de laptophoes. Een hardcase past niet bij de hoes.

Welke adapters wilt u in uw MacGuide?

Op je Apple Mac zul je 2 of 4 Thunderbolt 3 (usb C) poorten ontdekken. Als je een apparaat met een unieke aansluiting wilt aansluiten, heb je een adapter nodig. Er zijn heel wat alternatieven, maar welke moet je kiezen? Hier vertellen we je welke adapters je nodig hebt om al je gadgets aan te sluiten op je Apple MacGuide.

Docking station: één voor allen

Een usb C docking station is de enige optie als u zonder vertraging een aantal apparaten wilt aansluiten. Dit soort adapter heeft veel alternatieve aansluitingen. Er zijn een aantal varianten, dus denk goed na over welke aansluitingen je wilt. Met de juiste mix van aansluitingen is één dock voldoende voor al uw gadgets. U kunt kiezen tussen docks die u gewoon kunt meenemen, of docks voor vaste werkplekken.

Het aansluiten van uw muis of toetsenbord: Usb A converter

Usb A is de perfect erkende usb-aansluiting. Je muis en toetsenbord maken naar alle waarschijnlijkheid gebruik van deze aansluiting. De meeste docks hebben 1 of meer usb A aansluitingen. Als je al die verschillende aansluitingen niet wilt, kun je er ook voor kiezen om een usb A adapter aan te schaffen. Deze zijn soms wat kleiner en dus veel goedkoper.

Uw beamer of TV aansluiten: hdmi converter

Veel televisies en beamers maken gebruik van een hdmi-aansluiting. Deze aansluiting kan ook op veel beeldschermen worden ontdekt. Hoewel er steeds meer beeldschermen met een usb-c-aansluiting op de markt zijn, zul je extra HDMI-kabels tegenkomen. Geeft u beeldschermen meestal buiten uw eigen huis? Dan is een hdmi converter geen overbodige luxe.

Het aansluiten van uw externe beeldschermen: DisplayPort omvormer

Veel beeldschermen gebruiken een DisplayPort-aansluiting. Helaas kunt u deze niet aansluiten op uw MacGuide. U wilt dus een DisplayPort-adapter. Er zijn modellen met slechts één aansluiting. Maar als u met meerdere beeldschermen tegelijk wilt werken, kies dan een model met ten minste 2 aansluitingen. Merk op dat MacGuide met een M1 chip op dit moment maximaal 1 beeldscherm ondersteunt.

Gebruik van bedrade web: ethernet converter

Om bedraad internet te gebruiken, hebt u een converter nodig. Verschillende docking stations hebben een Ethernet-aansluiting. Hoeft u alleen een ethernetkabel aan te sluiten? Dan kunt u beter voor een ethernetconverter gaan.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0