Hoe gebruik te maken van Remote Desktop in Windows 10.

Windows 10 Pro is voorzien van het hulpprogramma Bureaublad op afstand. Hiermee kun je op afstand verbinding maken met een andere pc. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld een dagje vanuit huis werkt. Maar hoe gebruik je Bureaublad op afstand precies en hoe stel je het in? Dat zal ik je in dit artikel vertellen.

Wat wil je?

 • Een pc of laptop met Windows 10 Pro
 • Uw werk pc of laptop met Windows 10 Pro
 • Een webverbinding

Hoe Remote Desktop te gebruiken

Volg deze stappen over hoe je Remote Desktop precies gebruikt en hoe je het instelt:

 1. Sta verbindingen naar buiten toe toe

  Aangezien externe verbindingen standaard zijn uitgeschakeld, is het allereerste wat u moet doen ze toe te staan. Sorteer in de zoekbalk 'externe verbindingen' en kies vervolgens 'externe verbindingen toestaan'. Klik vervolgens op 'externe verbindingen toestaan' en kies ook de optie om alleen verbindingen via Remote Desktop toe te staan. Dit is een extra veiligheidsmaatregel. Klik vervolgens op 'apply' en ten slotte op 'okay'.

 2. De slaapstand uitschakelen

  Om optimaal gebruik te maken van Remote Desktop, is het van cruciaal belang dat u de slaapstand uitschakelt. Dit zal ervoor zorgen dat de PC, wanneer deze wordt aangezet, niet in slaapstand gaat. Navigeer naar 'Instellingen', dan 'Systeem' en 'Energiebeheer en slaapstand'. Vervolgens onder Slaapstand, controleer 'in geen geval' voor elke keuze. Op deze manier zal de pc niet in slaapstand gaan.

 3. Verbinding maken met uw werk-PC

  Als je op een andere PC wilt komen, is het essentieel om de identiteit van de PC te weten. Schrijf de naam op van de pc waarmee je verbinding wilt maken, of zoek de IP-gegevens van de pc op. Ga dan naar de zoekbalk en typ “Remote Desktop” in en open de toepassing. Voer dan de identificatie of IP handle van de pc in en de gebruikersnaam die je gewoonlijk gebruikt om online te gaan naar die pc. Klik dan op “join”.

 4. Aan de slag

  Voordat je begint, is de kans groot dat je een veiligheidsmelding van Windows krijgt. Dit heeft te maken met het feit dat je misschien vanaf een andere PC verbinding maakt met de pc. Wanneer je dit scherm te zien krijgt, selecteer dan 'join anyway'. Als je alle stappen juist hebt uitgevoerd, zie je nu het bureaublad van je werk-pc en kun je beginnen werken vanaf je eigen pc.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0