Hoe gebruik je iMovie op al je Apple gadgets?

iMovie is gratis videobewerkingssoftware van Apple. Het is standaard geïnstalleerd in je MacOS, iPadOS of iOS systeem. Maar wat doet het precies voor je? Hier vertellen we je hoe je de beste films kunt maken met iMovie op je Mac. Dus nu kunt u mogelijk al uw reisfilms zelf bewerken.

Knip en plak films

Zelfs voor doorgewinterde videografen is het vermoeiend om onverwacht de juiste video te maken. Om ervoor te zorgen dat je video er toch gelikt uitziet, gebruik je alleen de perfecte elementen. In iMovie is het heel eenvoudig om al je opnamen bij elkaar te hakken en te plakken. Het is een kwestie van schuiven en slepen tot je het resultaat hebt dat je wilt. En iMovie zorgt er altijd voor dat de overgang er netjes en professioneel uitziet.

Resultaten toevoegen

Al je materiaal is bijgesneden en het staat op een rij. De overgangen zijn goed en schoon, maar toch lijkt het geheel een beetje saai. Daarom heeft iMovie totaal verschillende resultaten die je aan je video kunt toevoegen. Wissel bijvoorbeeld je overgangen af voor een extra dynamisch effect. Of je maakt die afdaling van de piste veel dramatischer door hem nog eens in een langzame beweging te bekijken.

Muziek toevoegen en bewerken

Een film zou gewoon saai zijn zonder goede muziek of geluidsresultaten. Gelukkig is het vrij eenvoudig om het geluid van je film in iMovie te bewerken. Koppel de audio los, verander de hoeveelheid en voeg al je favoriete liedjes toe. Op die manier maak je heel snel de vetste aftermovie van die optocht.

Foto’s toevoegen

Wil je foto’s gebruiken in je video? Dat kan met iMovie. Het nadeel is dat foto’s soms statisch zijn en daardoor je video veel minder vloeiend maken. Om dit te voorkomen past iMovie routinematig het zogenaamde Ken Burns-effect toe. Het beeld begint met het inzoomen op een element, waarna langzaam wordt uitgezoomd om het hele beeld aan te geven. Hierdoor zien je beelden er veel minder statisch uit. Zo kun je die leuke familiefoto verwerken in de trouwvideo van je beste vriend.

Gebruik iMovie in je Foto’s-app

Sommige opties van iMovie zitten ook in je Foto’s-app. Hiermee kun je je films eenvoudig bewerken zonder iMovie te hoeven openen. Wil je een gave video die je met je iPhone hebt gemaakt nog beter maken? Open de video in Foto’s en klik op Bewerken om te beginnen. In het scherm dat nu wordt geopend, kun je je filmpjes inkorten en filters, muziek of tekst aan je video toevoegen.

Begin op iPhone, eindig op MacGuide

Een voordeel van iMovie is dat het op al je Apple gadgets staat. Film je bezoek aan Disneyland Parijs op je iPhone. In de wachtrij van je volgende attractie doe je een paar eenvoudige bewerkingen. En onderweg naar huis heb je nog alle tijd om op je Apple iPad de laatste puntjes op de i te zetten. iMovie werkt op al je apparaten hetzelfde, dus je kunt gewoon verder gaan waar je gebleven was.

Films bewerken met iMovie

Hoe meer je iMovie gebruikt, hoe beter het wordt om de beste films te maken. Omdat dit systeem geen geavanceerde keuzes heeft, kun je mogelijk als leek professioneel ogende films maken. Heb je misschien al veel ervaring met bewerkingssoftware als Final Cut Pro of After Effects? Dan zullen de keuzes een beetje beperkt aanvoelen. Maar wil je soms je mooiste herinneringen vastleggen in een coole video? Dan is iMovie echt iets voor jou.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0