Hoe gebruik je cell web in je laptop computer?

Wanneer u op straat bent, is er geen internetkabel in de buurt en uw vertrouwde wifi van thuis is buiten bereik. Maar je moet nog steeds het web op je laptop gebruiken. In deze tekst geef ik je 4 mogelijkheden om on-line te blijven met je laptop op locaties zonder wifi of ethernet.

Gebruik een 4g dongle

Voor internet via een 4g dongle gebruik je een simkaart met informatiebundel. De simkaart wordt in de 4g dongle gestoken die je in de USB A poort van je laptop plugt. U kunt de simkaart van uw mobiele telefoon gebruiken, mits u een internetabonnement heeft. U kunt zelfs een aparte simkaart kopen met alleen een webbundel erop.

Neem je mifi router mee

Met een mifi router regel je een wi-fi community via een mobiele provider. Hiervoor heb je een simkaart met een informatiebundel nodig. Een mifi router moet niet alleen het antwoord zijn voor mobiel internet in je laptop. Je gebruikt de community van de mifi router met een aantal gadgets tegelijk. Zo kun je met één router je e-mail versturen op je laptop en ondertussen een recept voor het avondeten opzoeken op je pil.

Verbinding maken met een openbare wifi-gemeenschap

Om het web te gebruiken op uw laptop terwijl u onderweg bent, kunt u op zoek gaan naar een openbare wifi-community. Die vind je bijvoorbeeld in veel treinen en eetgelegenheden. Verbinding maken met zo’n community is gratis. Om de verbinding te controleren, open je de netbrowser op je laptop en volg je de stappen die routinematig verschijnen.

Let erop dat het onveilig is om verbinding te maken met openbare wifi; log bijvoorbeeld in geen geval in op een openbare community met uw financiële gegevens.

Gebruik de hotspot van uw mobiele telefoon.

Hebt u een mobiele telefoon met een mobiel internetabonnement? Dan bent u misschien echt bereid om gebruik te maken van het web in uw laptop. De werkwijze hierachter kunt u herkennen in de instellingen van uw mobiele telefoon aan de term ‘tethering’. Verbinding maken met de mobiele gemeenschap van uw mobiele telefoon kan door uw mobiele telefoon met een USB-kabel op uw laptopcomputer aan te sluiten of door draadloos verbinding te maken via wifi of bluetooth.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0