Haal Het Meeste Uit Het Foto-Programma Op Je Apple Macgids

Apple heeft een typische Foto’s-app waarin je al je foto’s en films bewaart. Deze app werkt via het Apple ecosysteem samen met je iPhone en/of iPad. Sinds macOS Big Sur heeft de app in je MacGuide extra opties. We vertellen je in dit artikel meer over de handige opties van Foto’s.

Aan de slag met foto’s

Foto's is meer dan een map waarin je foto's en films verzamelt. Met deze 4 ideeën haal je meer uit deze Apple app:

 1. Orden de foto's voor een beter overzicht

  Uw foto assortiment groeit snel. Voordat je het doorhebt, kun je misschien niet meer de juiste foto's ontdekken. Apple maakt gebruik van synthetische intelligentie in combinatie met je foto's, dus macOS herkent bijvoorbeeld gezichten en andere objecten. Als je bijvoorbeeld zoekt op Hond, is de kans groot dat je alleen foto's van honden te zien krijgt. Wil je de sleutelzinnen zelf bepalen? Voeg dan metadata toe aan uw foto's door middel van Toon informatie. Het kost misschien veel tijd, maar het geeft je zeker extra orde. Albums maken kan nuttig zijn. Het helpt je om meer overzicht te houden.

 2. EXIF-informatie van foto's bekijken en wijzigen

  Via macOS kun je mogelijk eenvoudig EXIF-informatie bekijken en wijzigen. Dat zijn onderliggende gegevens die je extra informeren over de tijd, datum en plaats van een foto die je hebt genomen of opgeslagen. Als je bijvoorbeeld de plaatsing wijzigt, weet je later precies meer waar je dat mooie plaatje hebt geschoten. U bekijkt de EXIF-informatie op 2 manieren:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de foto en kies Informatie weergeven.
  2. Open een foto en klik op het I icoontje bovenaan rechts.

 3. Bewerk uw foto's en films voor extra mooie resultaten

  Er is een heleboel software in uw MacGuide waarmee u uw foto's en films professioneel kunt bewerken. Deze programma's en apps kosten meestal geld. Wil je eenvoudige wijzigingen aanbrengen, zoals het gebruik van een filter of het verbeteren van het kleuronderscheid? Doe dit in de gewone Foto's-app van Apple. Je bewerkt foto's en films aan de hand van de volgende 3 stappen:

  1. Open een foto of video en klik op Bewerken.
  2. Aan de rechterkant van het menu ziet u alle aanpasbare opties.
  3. Klik op Klaar als de bewerkingen goed zijn of kies Wijzigingen opnieuw instellen als u opnieuw wilt beginnen.

 4. Voeg symbolen, tekstuele inhoud en markeringen toe.

  Gebruik de functie Markeren voor veel meer fotobewerking. Met deze selectie voeg je tekeningen, symbolen en zelfs tekstuele inhoud toe. Je plaatst dit vooral wanneer extra rationalisatie voor een foto vereist is. Op macOS voeg je markeringen toe met behulp van deze 3 stappen:

  1. Open de foto vanuit Foto's en klik op Bewerken.
  2. Selecteer Extensions op de eerste juiste, dat is de cirkel met 3 horizontale bollen.
  3. Kies Highlighting en kies de gewenste keuze in uw foto.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0