Een screenshot maken van een deel van uw beeldscherm

Een screenshot maken

Wil je zelf een deel van het scherm selecteren en daar een schermafdruk van maken? Gebruik dan het knipprogramma, dat gebruikelijk is in Windows. Deze keuze is erg handig als je alleen een foto of een deel van een programma wilt vastleggen.

  1. Open het knipprogramma

    Klik linksonder op uw beeldscherm op de Windows Start-knop. In het menu dat nu opent, staat aan de achterkant een zoekbalk. Sorteer in die zoekbalk op 'Knipprogramma'. Klik op het zoekresultaat 'Knipprogramma'. U ziet het embleem voor dat programma in het plaatje hiernaast.

  2. Kies het juiste deel van uw beeldscherm

    Je cursor verandert rechts in een kruis. Met dat kruis kies je het deel van het beeldscherm waarvan je een screenshot wilt maken. Je kiest het gebied door de linkermuisknop ingedrukt te houden en daarna de muis te verplaatsen. Zodra je de linkermuisknop loslaat, wordt de schermafbeelding gemaakt.

  3. Sla de screenshot op

    Uw schermafdruk verschijnt in een nieuw venster. Om het te bewaren, klik op de 'floppy disk' knop. Dit is het paarse icoontje zoals te zien is in de afbeelding hiernaast. Kies vervolgens een reputatie en de plaats waar u het screenshot wilt opslaan.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0