De voordelen van een Chromebook voor bedrijven

Chromebooks zijn al een tijdje in opmars en zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit laptopland. Chromebooks zijn goed te gebruiken voor zowel privé- als bedrijfsfuncties. Het gebruik van Chromebooks in uw (nieuwe) bedrijf brengt een aantal voordelen met zich mee. Welke dat zijn, kunt u op deze webpagina leren.

Chromebooks zijn beschermd

Een van de belangrijkste voordelen van een Chromebook is dat hij veilig is en blijft. Dit komt doordat Chrome OS, het werksysteem, routinematig ingebouwde beveiliging bevat die altijd up-to-date blijft. Een Chromebook zou dus niet vatbaar moeten zijn voor virussen. Chrome OS maakt ook routinematig back-ups van uw gegevens, zodat u deze altijd kunt terughalen als u ze kwijtraakt. De meeste Chromebooks zijn bovendien uitgerust met een TPM-chip, die de hardware-informatie beschermt. Dus u kunt zowel software als hardware beveiligen op een Chromebook.

Succesvol samenwerken met G Suite

Als u een aantal Chromebooks op kantoor gebruikt, is samenwerken met collega’s nog eenvoudiger via G Suite. U kunt agenda’s samenvoegen, zodat u weet wie op welk tijdstip bereikbaar is voor een sessie en wie bijvoorbeeld op dat tijdstip niet op de werkplek is. U kunt zelfs Google Documenten, Dia’s of Sheets gebruiken om met een aantal mensen in een enkel document te werken, zodat u mogelijk kort en succesvol kunt werken. Bovendien is het eenvoudig om informatie te delen door alle stukken op te slaan in Drive, zodat iedereen altijd en overal toegang heeft.

Lange levensduur van de batterij

Een ander voordeel van een Chromebook is de levensduur van de batterij. De combinatie van een energiezuinige processor en Chrome OS betekent dat een Chromebook een hele werkdag meegaat zonder tussendoor te hoeven opladen. Zelfs dagen die uitlopen zijn geen enkel probleem. Bovendien kan de lange levensduur van de batterij handig zijn als veel mensen op basis van flexibele werktijden werken of vaak naar externe evenementen gaan.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0