De voor- en nadelen van werken in de cloud op een Chromebook

Chromebooks zijn laptops die draaien op het Chrome OS-werksysteem, dat vertrouwt op de Google Chrome-netbrowser. Als zodanig werk je in de cloud met apps en toepassingen en bewaar je daar je informatie. Werken in de cloud heeft zo zijn voordelen, maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Op deze webpagina geven we uitleg over de voor- en nadelen van werken in de cloud op Chromebooks.

In het kort

Voordelen

  • Gratis 100 GB online opslag
  • Online back-up van bestanden
  • Open uw informatie op elk systeem met een internetverbinding

Minpunten

  • Geen lichamelijke opeenstapeling van informatie
  • Synchroniseren is online nauwelijks te doen

Opslagruimte in de cloud

Als u een Chromebook hebt of er een koopt, krijgt u al 100 GB kastruimte in Google One (Google Drive). U kunt dus al uw papieren, grafieken en zelfs reisfoto’s opslaan. Is dat niet voldoende? Dan is er altijd nog de keuze om uw online kastruimte uit te breiden. Kies uit 100 GB, 1 TB en zelfs 10 TB extra kastruimte. Dan kunt u er eventueel voor zorgen dat u al uw informatie een plekje in de cloud kunt geven.

Online back-up van bestanden

De mogelijkheden om een bestand te laten vallen op een Chromebook zijn vrij klein. Omdat u in de cloud werkt, worden uw papieren en tabellen routinematig gesynchroniseerd. U hoeft niet op opslaan te klikken als u slechts een paar honderd zinnen op papier hebt gezet in uw scriptie. Bestanden worden routinematig opgeslagen en er wordt steeds een back-up van gemaakt. U zult dus geen enkel bestand op uw Chromebook verliezen.

Bestanden binnen handbereik op alle plaatsen

Een ander voordeel van het verkrijgen van uw informatie in de cloud is dat u uw informatie overal bij de hand hebt. Op voorwaarde dat u verbinding hebt met het internet. U kunt dus mogelijk al uw cloudinformatie openen op de voorbereiding, op het werk of thuis. U heeft zelfs de keuze om uw informatie op een ander systeem te openen. Denk bijvoorbeeld aan uw smartphone of pil. Zolang een tool een webverbinding heeft, is het mogelijk om uw informatie in de cloud op elke locatie te openen.

Geen lichamelijke opeenstapeling van informatie

Uw Chromebook maakt een back-up in de cloud, maar een “fysieke” back-up op een schijf zou er niet in moeten zitten. De opslagcapaciteit is daar op een Chromebook vaak niet groot genoeg voor. Als u een back-up van uw gegevens op een schijf wilt maken, is een Chromebook niet de geschikte laptop voor u. In werkelijkheid hebben de meeste Chromebooks een flashopslag van minder dan 100 GB, dus u zult er niet veel informatie op kunnen opslaan. In dat geval bent u beter af met een Windows-laptop of MacGuide.

Synchroniseren is online nauwelijks te doen

Hoewel een aantal apps op uw Chromebook in werkelijkheid offline bruikbaar zijn, werken deze apps het best wanneer u online bent. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een e-mail te sorteren als u offline bent op uw Chromebook, maar het zal zeker niet worden verzonden totdat u verbonden bent met het internet. Of schrijf een paar alinea’s in uw verslag, maar uw bewerkingen worden niet gesynchroniseerd totdat u weer online bent. U bent afhankelijk van een energieke webverbinding in uw Chromebook voor sommige offline opties.

Conclusie

Werken in de cloud op een Chromebook zorgt ervoor dat u uw gegevens overal bij de hand hebt en dat er standaard een back-up van wordt gemaakt. Bovendien krijgt u om te beginnen 100 GB gratis opslagruimte. Als u meer wilt, breidt u de capaciteit gewoon uit via Google. Het is echter wel zo dat u altijd een internetverbinding moet hebben om met succes in de cloud op een Chromebook te kunnen werken.

Avatar
We kijken uit naar je idee├źn

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0