De Totaal Verschillende Varianten Van Windows 10

Windows 10 heeft nu veel alternatieve edities. Windows 10 in S-modus is een variant van Windows 10 Home en Pro, dus is het tijd om deze nieuwkomer te evalueren met Windows 10 Home en Pro; veruit de perfect erkende edities. Op deze webpagina ontdekt u de verschillen tussen de werktechnieken en schetst u welke versie het beste bij uw gebruik past.

In het kort

Windows 10 Home, Windows 10 in S-modus en Windows 10 Pro hebben zoveel gemeen, dat ze overeenkomen met een aantal alledaagse Windows-opties. Er zijn echter ook variaties die de werktechnieken volledig van elkaar doen verschillen. We hebben deze variaties hieronder voor u op een rijtje gezet.

Vergelijking tussen Windows 10 Home, Windows 10 in de S-modus en Windows 10 Pro

 

Windows 10 Thuis

Windows 10 in de S-stand

Windows 10 Pro

Windows startmenu

Ja

Ja

Ja

Programma’s buiten de Windows Store

Ja

Geen

Ja

Microsoft Edge (en Bing) alleen

Geen

Ja

Geen

BitLocker

Geen

Ja

Ja

Microsoft Update voor Bedrijven

Geen

Ja

Ja

Desktop op afstand

Geen

Ja

Ja

Toegewezen toegang

Geen

Geen

Ja

Windows 10 Thuis

Het bekendste model van Windows is ongetwijfeld Windows 10 Home. Dit werksysteem wordt op de meeste laptops geïnstalleerd en is geschikt voor thuisgebruik. Je ontdekt op dit model het bekende startmenu en je zet er bijna alle software op die je nodig hebt.

Windows 10 Pro

Windows 10 Pro is vooral geschikt voor zakelijke doeleinden. Zo beschikt Pro over de opties Remote Desktop en Windows Update for Business. Met Remote Desktop kunt u via uw laptop toegang krijgen tot computersystemen in uw omgeving. Met Windows Update for Business voert een communitybeheerder tegelijkertijd Windows Updates uit voor een aantal computersystemen. In Windows 10 Pro hebt u zelfs meer keuzes om uw laptop te beveiligen dan in Windows 10 Home. Hiervoor heeft uw laptop wel een TPM-chip nodig, die {hardware} uw informatie versleutelt.

Windows 10 in de S-stand

Windows 10 in de S-modus kan ook goed worden gebruikt voor bedrijfsdoeleinden. Dat komt doordat dit werksysteem ook Remote Desktop, BitLocker en Microsoft Update for Business biedt. Windows 10 in S-modus is een lichter werksysteem en vervolgens sneller klaar dan Home en Pro. Bovendien gaat de batterij langer mee. Met Windows 10 in de S-modus heb je alleen de keuze uit apps die in de Windows Store verkrijgbaar zijn. Zo heb je veel minder kans om virussen binnen te krijgen via besmette downloads of software programma’s.

De voordelen van Windows 10 Pro

U bent al jaren bezig met een Windows 10 Home of Windows 7 Pro set-up. In deze tekst verduidelijken we de bedrijfsvoordelen van een overstap naar Windows 10 Pro. Hieronder sommen we de 4 belangrijkste redenen op om over te stappen.

 1. Bitlocker (To Go)

  Met BitLocker kunt u uw informatie veilig opbergen. Het systeem versleutelt uw harde schijf of USB-sticks. Alleen u hebt toegang tot de versleutelde informatie met een wachtwoord. Het is mogelijk om bepaalde mappen of informatie te versleutelen. Deze functie van Windows 10 Pro is vervolgens zeer nuttig als mensen met kwade bedoelingen toegang proberen te krijgen tot uw laptop.

 2. Desktop op afstand

  Met Bureaublad op afstand in Windows 10 Pro kunt u via uw laptop of pc op afstand verbinding maken met een pc binnen de werkgemeenschap. In het Engels wordt dat een remote desktop genoemd. Dat is handig als je een dag thuis werkt en op de werkplek verbinding moet maken met je pc. Je hebt dan toegang tot alle applicaties en informatie op je werkplek-pc. En omgekeerd: op de werkplek kun je toegang hebben tot informatie die thuis is opgeslagen.

 3. Windows Hallo

  U moet veilig toegang hebben tot uw laptop computer. U wilt tenslotte niet dat hackers toegang krijgen tot gevoelige informatie en papierwerk. Het kan lastig zijn om lange, ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Met Windows Hello is dat niet nodig. Je logt in door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen of door je gezicht voor de infrarood digicam te houden. Bovendien log je met Windows Hello tot 3 keer sneller in dan met een “gewoon” wachtwoord. Met Windows Hello log je niet alleen in op je laptop. Je logt ook eenvoudig in op toepassingen en websites als Dropbox, Outlook en OneDrive.

 4. Windows-updates

  Met Windows Update voor Bedrijven op Windows 10 Pro houdt u updates voor alle gadgets in uw gemeenschap in uw persoonlijke vingers. Op deze manier garandeert u dat de nieuwste veiligheidsupdates op de gadgets van het bedrijf staan. Je kunt zelfs bepalen welke gadgets als eerste de updates krijgen en welke later. Dit voorkomt problemen met applicaties die niet werken na een vervanging. Alles zal probleemloos blijven draaien.

Wat zijn de verschillen tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro?

Er zijn 2 algemeen gebruikte varianten van Windows 10. Dit zijn Windows 10 Home en Windows 10 Pro. Deze laatste, zoals de naam doet vermoeden, vindt u volledig op zakelijke laptops en computersystemen, terwijl Windows 10 Home volledig op gewone technieken zit. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze 2 varianten? Dat kunt u leren in dit artikel.

In het kort

Het belangrijkste onderscheid tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro is de veiligheid van het werksysteem. In werkelijkheid is Windows 10 Pro veiliger door de verdediging van uw pc en de beveiliging van informatie. Bovendien heeft u de keuze om een Windows 10 Pro systeem te koppelen aan een website, wat niet mogelijk is met een Windows 10 Home systeem. Ook heeft Windows 10 Pro handige opties zoals Remote Desktop waarmee u op afstand verbinding kunt maken met een andere pc op de werkplek.

Wat zijn de variaties?

Zoals u in de tabel kunt zien, zijn er een aantal opties die Windows 10 Pro wel heeft, maar niet in Windows 10 Home. De 4 meest essentiële zijn de BitLocker, Update voor Bedrijven, Remote Desktop en Toegewezen toegang keuzes. Maar wat houden deze opties nu echt in?

Informatie beveiligen met BitLocker

BitLocker is een encryptie-instrument dat informatie op uw harde schijf of externe USB flash drives beveiligt. Deze functie is zeer nuttig wanneer u gevoelige informatie in uw PC of laptop computer hebt, omdat u op deze manier alleen toegang tot deze informatie kunt krijgen met een wachtwoord. Uw pc of laptop heeft echter een TPM-chip nodig, want zonder kunt u deze functie niet gebruiken. Een TPM chip versleutelt informatie op {hardware}, zodat de informatie niet gestolen kan worden.

Updating door middel van de wolk

Een voordeel van Windows 10 Pro is dat u updates eenvoudig via de cloud beheert. Zo kunt u een aantal laptops en computersystemen in de buurt zonder vertraging vervangen vanaf een centrale pc. Dat is extra eenvoudig en het bespaart tijd. Dit is ongetwijfeld een van de redenen waarom veel organisaties het Pro-model van Windows 10 verkiezen boven het Home-model.

Op afstand verbinding maken met Remote Desktop

Windows 10 Pro maakt het mogelijk om op afstand verbinding te maken met een andere pc in de omgeving. Deze functie staat bekend als Remote Desktop. Waarom is dit handig? Op deze manier maak je het mogelijk dat iemand van thuis uit kan werken, zonder dat je de verplichte informatie bij de hand hebt. Op locatie haal je gewoon alle info tevoorschijn, zodat je altijd de verplichte informatie bij je hebt op de werkplek of als je thuis werkt.

Alleen toegang tot bepaalde apps door middel van toegewezen toegang

Een ander verschil tussen Windows 10 Pro en Home is de functie Toegewezen toegang, die u alleen in Pro vindt. Met deze functie stel je in welke app of apps andere klanten mogen gebruiken. Zo stel je in dat andere klanten van je pc of laptop alleen het internet mogen gebruiken of juist niet. Met Toegewezen toegang heb je altijd de controle over wat anderen op je systeem kunnen doen.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0