De Beste Lifehacks in Uw Macguide

Apple MacGuide is een uiterst slim systeem, boordevol slimmigheden. Of het nu gaat om het overzetten van informatie naar een iPhone of het kort toevoegen van een emoji, je kunt hier de meest nuttige ideeën en tips vinden.

Gebruik bepaalde tekens zoals é en ö

Bij het tikken van een e-mail of tekstuele inhoud wil ik soms een e met een tikje (accent aigu voor de francofiel) of een o met twee puntjes (de bekende umlaut). Op MacGuide voeg ik deze tekens toe door gewoon een lettertoets langer ingedrukt te houden. Als ik de e-toets ingedrukt houd, krijg ik de keuze uit alle bijzondere tekens met een e. En voor de i, o, u enzovoort werkt het eigenlijk precies hetzelfde.

Berekeningen maken met Spotlight

Hoeveel is 78+56? En $100, hoeveel euro is dat eigenlijk? Dit soort vragen los ik op door Spotlight te gebruiken op mijn MacGuide. Als ik de Command-toets ingedrukt houd en op de spatiebalk druk, opent Spotlight zich als een zoekbalk, waar ik vervolgens mijn vraag in kan typen. Zo heb ik in een mum van tijd een bedrag opgespoord en gecheckt hoeveel die reis naar Amerika me nu eigenlijk gaat kosten.

Verander Delete in Backspace, of andersom.

Het MacGuide toetsenbord heeft zowel een Backspace als een Delete toets. En dat is niet altijd handig als ik iets kort in de loop van een tekst moet verwijderen. Om Delete in Backspace te veranderen – of omgekeerd – houd ik de fn-toets ingedrukt terwijl ik tekstuele inhoud verwijder. Deze tip is heel goed voor iedereen die voor het eerst de overstap naar Apple heeft gemaakt en gewend is aan een toetsenbord met alle toetsen.

Voeg een emoji toe

Maakt een collega een nare grap (“Hij is groen en houdt van chocola. Kermit de Snicker”)? Dan is een huilende emoji de enige logische reactie voor zover het mij betreft. Om een emoji toe te voegen, open ik het emoji-toetsenbord door de Command-, Control- en Spatietoetsen tegelijk in te drukken. Extra tip: als ik op het emoji-toetsenbord zoek naar bijvoorbeeld ‘lachen’, dan verschijnt de bijbehorende emoji.

Nog eentje? Het is ongekleurd en bolvormig. Kermit de Knikker.

Al uw open applicaties na elkaar

Multitasken is een fluitje van een cent op MacGuide en dus heb ik meestal een groot aantal programma’s tegelijk open staan. Als ik even snel van Spotify naar Photoshop wil, maak ik gebruik van een eenvoudig handgebaar. Door drie vingers naast elkaar op het touchpad te plaatsen en ze vervolgens omhoog te schuiven, krijg ik alle geopende programma’s te zien.

Houd uw beeldscherm altijd aan

Ik stream soms een film van mijn MacGuide naar mijn TV en om dat te laten werken, moet hij niet in slaapstand gaan. Om dat te doen, maak ik gebruik van een supereenvoudig programmaatje dat Caffeine heet. Als ik Caffeine inschakel, verschijnt er een pictogram van een kopje espresso in de menubalk boven aan het beeldscherm. Als het kopje vol is, blijft het scherm aan. Is het kopje leeg, dan valt mijn MacGuide na enige tijd ‘in slaap’.

Verander de hoeveelheid in kleinere stappen

Vooral als ik op YouTube zoek met mijn oordopjes in, wil ik de hoeveelheid vrij precies kunnen regelen. Dat doe ik door de Shift- en Option-toets ingedrukt te houden en vervolgens de hoeveelheidstoetsen te gebruiken. De hoeveelheid verandert dan in stappen die 4 keer kleiner kunnen zijn dan wanneer je alleen de hoeveelheidstoetsen gebruikt. Dezelfde truc gebruik ik voor de helderheid van het scherm en de verlichting van het toetsenbord.

Open 2 toepassingen facet voor facet

Als ik gegevens van een website moet gebruiken in een tekstuele inhoud, is het handig om 2 toepassingen facet voor facet te openen. En dat doe ik met behulp van Split View. Als ik op het groene plusteken klik – dat meestal dient om een programma in volledige schermmodus aan te duiden – en het een seconde lang ingedrukt houd, opent het venster zich in één helft van het scherm. Dan selecteer ik het systeem dat ik ernaast wil openen.

Kopieer op een, plak op een ander systeem

Soms heb ik een hyperlink op mijn MacGuide die ik wil delen via Whatsapp op mijn iPhone. Voorheen kon ik alleen de hyperlink van het ene systeem naar het andere krijgen op een tamelijk omslachtige manier, maar Apple heeft een manier gevonden om dit te omzeilen. Nadat ik nu de hyperlink op mijn MacGuide heb gekopieerd, staat de hyperlink enkele ogenblikken later onder de plakopdracht op mijn iPhone. Om dit te laten werken, moet ik ingelogd zijn in iCloud en moeten Bluetooth en wifi aan staan.

Informatie delen door middel van AirDrop

Het overzetten van een bestand van het ene Apple systeem naar het andere is iets wat ik doe en geen enkel probleem met AirDrop. Als ik foto’s van mijn iPhone naar mijn MacGuide wil halen, is het slechts een kwestie van de juiste foto’s aan te vinken en aan te geven dat ik ze via Airdrop wil delen. Vervolgens zie ik de foto’s routinematig op mijn MacGuide verschijnen. Om Airdrop te kunnen gebruiken, moet ik beide apparaten wel dicht bij elkaar houden.

De beste apparatuur voor Apple MacGuide

Apple MacGuide op zichzelf is geschikt voor taken als e-mailen, zoeken en foto’s wijzigen. Maar om optimaal gebruik te kunnen maken van alles wat uw Apple MacGuide te bieden heeft, moet u verschillende apparaten gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een muis, een extra beeldscherm of een docking station voor extra productiviteit en gebruiksgemak.

Apple Magic Mouse en Trackpad

Apple Magic Mouse en Trackpad werken samen via bluetooth. De USB-poorten blijven dus over voor andere apparatuur, zoals een docking station of converter. Bovendien heb je geen last van snoeren. Met een volwaardige muis werkt u extra precies bij het wijzigen van afbeeldingen. Met de multi contact floor veeg je eenvoudig van de ene webpagina naar de andere. Het trackpad heeft een groot vloeroppervlak, dus je bent sneller aan het werk. Beide gadgets zijn direct klaar voor gebruik en worden routinematig aan je Apple MacGuide gekoppeld.

Apple magisch toetsenbord

Werk nog sneller en nauwkeuriger met het Apple Magic Keyboard. Het vernieuwde toetsenbord vermindert typefouten doordat je minder toetsen hoeft in te drukken. En dankzij het vlakke ontwerp voel je je extra prettig. Je kunt het toetsenbord draadloos via Bluetooth aansluiten, zodat de USB-poorten beschikbaar blijven voor andere gadgets. De volgende keer dat je je MacGuide opstart, werkt het Magic Keyboard direct.

Een kabelomzetter

Heeft u misschien een monitor, printer of ander systeem en ontbreekt de juiste aansluiting op uw MacGuide? Een kabelconverter helpt hierbij. Met deze adapter sluit u alle gadgets eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies aan op uw MacGuide. Controleer altijd welke aansluiting u mist en welke poorten uw MacGuide heeft, zodat u niet de verkeerde kabelconverter bestelt in uw scenario.

Een docking station

Een docking station is de hele oplossing in uw kantoor. Op dit centrale niveau worden uw MacGuide en andere gadgets samengebracht. De meeste docking stations hebben een oplaadmogelijkheid voor de MacGuide. Op die manier bent u de hele dag aan het werk en blijft de levensduur van de batterij optimaal. Er zijn een aantal poorten op een dock, zodat u een aantal gadgets kunt aansluiten. Je hebt hier geen kabelconverters voor nodig.

Apple MacGuide Bescherming

Apple MacGuide is een waardevol bezit. Het is een schande als u hem per ongeluk beschadigt. Met een laptop sleeve of hardcase beschermt u uw MacGuide tegen beschadiging. Een sleeve voorkomt beschadiging in uw tas en een hardcase is erg handig wanneer u het gebruikt. Wil je je MacGuide niet alleen thuis, maar ook op straat veilig bewaren? Koop dan beide producten. Controleer eerst het model van uw MacGuide en de afmetingen en sluitingen van de laptophoes. Een hardcase past niet bij de hoes.

Wat kun je doen met de usb C-aansluitingen van Macbook?

Het nieuwste tijdperk van Apple MacGuide is voorzien van usb C Thunderbolt 3 poorten. Zo heeft de MacGuide Air er 2 en de MacGuide Pro 13, 15 en 16 inch zijn voorzien van minimaal 4 usb C Thunderbolt 3 poorten. Wat kun je precies doen met deze Thunderbolt 3 usb C poorten in je MacGuide? Ontdek het in dit artikel.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0