ChromeBook Assist

Hebt u net een Chromebook gekocht? Op deze webpagina geven we u enkele handige trucs waarmee u meteen aan de slag kunt met uw nieuwe Chromebook. We vertellen u ook meer over de werking van Chrome OS.

Uw Chromebook installeren

Je hebt een Chromebook gekocht, mooi! Hier leest u hoe u aan de slag kunt. Van het installeren tot het aansluiten van een printer, wij zorgen ervoor dat u aan de slag kunt!

Werken met een Chromebook

Als u overstapt van Windows, kan een Chromebook even wennen zijn. Hier leggen we uit hoe je met een Chromebook kunt werken. Welke toepassingen gebruikt u op een Chromebook en wat zijn de voor- en nadelen van werken in de cloud?

Hoe stop je je Chromebook erin?

U hebt een gloednieuwe Chromebook gekocht en u zet hem voor de eerste keer aan. In deze tekst zullen we de stappen uitleggen om uw Chromebook voor de eerste keer in te stellen. Zo kunt u snel aan de slag met zoeken, typen en films bekijken.

Voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk. Voordat u uw Chromebook inlevert, moet u controleren of de volgende zaken zo zijn:

 • De oplader is verbonden met uw Chromebook.
 • Je hebt toegang tot een wifi gemeenschap in de buurt.
 • Je hebt de inloggegevens van de wifi-gemeenschap bij de hand.
 • Inloggegevens van uw Google-account. Heeft u nog geen Google account? Maak dan deze account aan gedurende de set up.

Stappen

In deze tekst zullen we het hebben over de volgende stappen:

 1. Taal instellingen en web verbinding.
 2. Wi-Fi instellen.
 3. Accepteer Voorwaarden en Condities.
 4. Login.
 5. Aan de slag.

Chromebook Instellen

De stappen om uw Chromebook voor de eerste keer in te stellen;

 1. Taalinstellingen en webverbinding

  Druk op de capaciteitsknop van uw nieuwe Chromebook om Chrome OS te starten. Vervolgens ziet u een welkomstvenster waarin u taal, toetsenbordinstellingen en uw wifi-community instelt. Doe het volgende:

  *Klik op de taal in het hoekje linksonder om de taal in te stellen waarin u de Chromebook gebruikt.
  *Klik, indien verplicht, op Toegankelijkheid om de afmetingen van de tekstuele inhoud en de invoermethode te regelen.
  *Klik dan op Aan de slag.

 2. Sluit je aan bij je gemeenschap

  In deze stap ziet u een inventaris van wifi-netwerken die in de ruimte beschikbaar zijn. Klik hier op de community die je mogelijk gebruikt. Heb je misschien een veilige wifi-community? Vul dan ook het bijbehorende wachtwoord in om te verbinden. Klik vervolgens op Verbinden.

 3. De algemene omstandigheden

  In het volgende venster ziet u de “kleine lettertjes” die u in acht moet nemen voordat u de Chromebook gaat gebruiken. Lees de voorwaarden zorgvuldig door en controleer indien nodig het veld voor het verzenden van foutmeldingen en gebruiksinformatie naar Google. Druk op Accepteren en Doorgaan. De Chromebook controleert nu of er updates zijn.

 4. Meld u aan met uw Google-account

  In het volgende venster logt u in met uw Google-account. Dit account gebruikt u om in te loggen op de Chromebook. Deze account bewaart ook alle gegevens die u op uw Chromebook doet in de cloud. Zo raakt u nooit meer uw gegevens, doeleinden en instellingen kwijt. Voer uw e-mailadres in en druk op Volgende. Voer vervolgens het bijbehorende wachtwoord in en druk op Enter.

  Hebt u nog geen Google-account? Klik dan onder het inlogvenster op Meer Opties en maak een gloednieuwe account aan.

 5. Aan de slag

  U bent klaar met het organiseren van uw Chromebook en kunt nu aan de slag met het bekijken van uw e-mail en het surfen op het net. Als optie kunt u in het volgende venster een “rondleiding” starten waarin de basisprincipes van uw Chromebook worden uitgelegd. Pak een kopje espresso of thee en geniet van uw nieuwe Chromebook.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0