Back-up maken naar iCloud

Met iCloud bewaar je je bestanden in de cloud op de server van Apple. Je hebt toegang tot iCloud met je Apple ID. In tegenstelling tot Time Machine die een volledige back-up maakt, bewaar je in iCloud alleen de onderdelen die in iCloud staan. Dit zijn Contacten, Agenda, Mail, Herinneringen, iCloud Drive Foto’s, Safari, Notities, Siri en Sleutelhanger.

Back-up iCloud

Hier vindt u eenvoudige en gemakkelijke stappen om een back-up te maken van iCloud:

 1. Open icloud

  In de linkerbovenhoek van het scherm van uw MacBook klikt u op het Apple-menu. Daarin opent u Systeemvoorkeuren. Vervolgens opent u iCloud, dat u gebruikt om back-ups te maken.

 2. Log in met uw Apple ID

  Klik in de iCloud-toepassing op Wachtwoord invoeren en meld u aan met uw Apple ID.

 3. iCloud-schijf selecteren

  Als u iCloud Drive selecteert, slaat u uw bestanden op in iCloud. Als u hier andere programma's selecteert, worden deze gegevens in iCloud opgeslagen. Als u achter iCloud Drive op Opties klikt, selecteert u hier alle programma's, documenten en gegevens die u in iCloud bewaart.

 4. Bestanden naar iCloud Drive slepen

  Nadat u uw iCloud Drive hebt ingesteld, kunt u bestanden en documenten voortaan ook handmatig in Finder naar iCloud Drive slepen.

Opmerking: iCloud uitbreiden

iCloud heeft een beperkte opslagcapaciteit van 5 GB. U krijgt deze opslagruimte gratis van Apple. Als u meer bestanden in iCloud wilt opslaan, koopt u extra opslagruimte. Dit zijn de tarieven:

 • € 0,99 per maand voor 50 GB opslag
 • € 2,99 per maand voor 200 GB opslag
 • € 9,99 per maand voor 2 TB opslag

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0