Alles over Chromebook

Geen extra voorbereiding. Geen extra configureren. Geen extra lange handleidingen. Ga onmiddellijk online om te delen, te creëren en te ontsluiten. Registreer u gewoon op uw Google-account en u hebt direct toegang tot al uw papieren in de cloud. Meer informatie over Chromebook

In het kort

Voordelen

 • Niet aangetast door virussen
 • Start snel op.
 • Altijd routinematig bijgewerkt
 • Gratis 100 GB opslagruimte in Google Drive
 • Lange levensduur van de batterij
 • Automatische back-up van informatie in Google Drive
 • Relatief lage kosten

Minpunten

 • Niet geschikt voor taken met zware verantwoordelijkheid
 • Geen Windows of macOS werkend systeem
 • Weinig kastruimte
 • Geen applicaties buiten de Chrome Web Store

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een relatief goedkope laptopcomputer waarop geen werkend systeem zoals Windows of macOS draait. In plaats van een werkend systeem, krijg je alleen een internet browser: Chrome OS. Dat klinkt vrij beperkt, maar voor veel regelmatige taken is een browser meer dan voldoende. Naast surfen op het net kan Chrome geschikt zijn voor e-mailen, tekstuele content aanpassen en stressvrij werken met Spotify, YouTube en Netflix. Bent u kritisch over foto- of videobewerking, dan is een Chromebook niets voor u.

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptopcomputer?

Aan de slag met Chrome OS

Bij een Chromebook draait het dus allemaal om Chrome OS. Omdat er geen werkend systeem hoeft te worden opgestart als u het inschakelt, duurt het slechts een paar seconden en uw Chromebook is klaar voor gebruik. Het enige wat nodig is om Chrome te gebruiken, is een Google-account.

Bekende Google-apps zoals Gmail, Agenda, Kaarten, Docs en Hangouts zijn vooraf geïnstalleerd. Daarnaast kunt u uw Chromebook mogelijk personaliseren met 1000 extra apps uit de Chrome Web Store.

Geen zorgen over virussen en updates

Chromebooks hebben een aantal beveiligingslagen om u te beschermen tegen virussen en malware. Google Drive maakt een veilige online back-up van al uw gegevens, zodat u uw gegevens nooit verliest, zelfs niet als uw Chromebook per ongeluk in het water valt.

Dankzij geautomatiseerde updates op Chromebooks worden updates van beveiligings- en softwareprogramma’s routinematig gedownload, zodat u dat niet hoeft te doen. U hoeft geen uren meer te verliezen door patches in te voeren.

Werken in de cloud

Een Chromebook is gebouwd om in de cloud te werken. Daarom heeft een Chromebook niet veel kastruimte om informatie op te slaan, dit doe je in Google Drive. Het voordeel van Google Drive is dat je je werk niet zomaar kwijtraakt. Al je bewerkingen in een Drive-bestand worden direct opgeslagen. En al je informatie in Google Drive kan ook op een ander systeem met een internetverbinding worden geopend. Als u een Chromebook koopt, krijgt u gratis 100 GB Drive-opslagruimte. Lees daar meer over.

De voor- en nadelen van werken in de cloud op een Chromebook

Vaak gestelde vragen

 1. Kan ik ook offline werken met mijn Chromebook?

  Ja, dat is mogelijk. Een Chromebook is in de eerste plaats ontworpen om online te werken, maar sommige apps werken ook als u geen internet hebt. Gmail, bijvoorbeeld, werkt ook offline. Tik op een e-mail en hij wordt verzonden zodra u weer online bent. Schijfdocumenten die je al open had staan, kun je zelfs blijven bewerken. Bestanden op de harde schijf kunnen ook worden geopend.

 2. Kan ik ook printen met mijn Chromebook?

  Zeker. U kunt Google Cloud Print gebruiken, waarmee informatie draadloos naar de printer wordt gestuurd. Heeft je printer geen internetverbinding? Dan sluit je je printer via usb aan op je Chromebook. Afhankelijk van de aansluitingen in je Chromebook, is de kans groot dat je hier een adapter voor nodig hebt.

 3. Kan ik Word en Excel gebruiken op mijn Chromebook?

  Als u hoofdzakelijk Office-toepassingen moet gebruiken, kan dat. Met een Office 365-abonnement kunt u onder andere met Microsoft Word en Excel werken op een Chromebook. Bovendien is de Microsoft Office-app voor Android toegankelijk voor Chromebooks die ondersteuning hebben van de Google Play Store. We wijzen dit aan bij elke Chromebook die het helpt. Via Google Docs is het ook mogelijk om .doc-informatie te openen, te bewerken en opnieuw op te slaan.

 4. Kan ik gebruik maken van Windows op mijn Chromebook?

  Nee, dat kan mogelijk niet. Een Chromebook heeft het Chrome OS-werksysteem. U kunt dus mogelijk geen Windows of macOS instellen op een Chromebook.

 5. Wat is Chrome OS?

  Chrome OS is het energiezuinige en veilige werksysteem voor Chromebooks. Je werkt op Chrome OS via de browser en met toepassingen uit de Google Play Store. Chrome OS werkt anders dan andere werktechnieken, dus je gebruikt niet alle applicaties. Hier verduidelijken we wat Chrome OS precies is en wat u ermee kunt doen.

 6. Wat doe je met Chrome OS?

  Met Chrome OS bent u in dienst via het internet. Je slaat je informatie op in de cloud en zet geen grote applicaties op, maar apps uit de Play Store. Op Chrome OS schrijf je teksten met Google Docs of de Microsoft Office 365-app, bekijk je films en series met de Netflix-app en surf je op internet met de Chrome-browser. Niet alle applicaties werken op een Chrome OS. Adobe Photoshop zou er bijvoorbeeld niet op te krijgen moeten zijn en je speelt er ook geen videogames als Fortnite of Minecraft op.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0