Advies over MacBook-converters van Apple

Uw MacBook heeft maximaal 4 Thunderbolt 3-ingangen en een 3,5 mm jack hoofdtelefooningang. Dit betekent dat veel oude randapparatuur niet werkt zonder adapter. Gelukkig zijn er verschillende kabelconverters waarmee je al je apparatuur gewoon kunt gebruiken. Ik neem je mee door de mogelijkheden van de Apple MacBook.

Welke converter past op mijn MacBook?

Met een kabelconverter tovert u uw connector om tot de connector die u nodig hebt om uw apparatuur aan te sluiten. Sommige converters hebben meerdere uitgangen. Met zo’n kabelconverter kun je meerdere apparaten tegelijk aansluiten en gebruiken. Wil je weten welke connectoren je op je MacBook kunt vinden? Kijk dan in de tabel hieronder.

Beeldschermen en randapparatuur

Weergave Koppelen

Wil je extra werkruimte creëren door een extern beeldscherm aan te sluiten of wil je films via je MacBook op je televisie bekijken? Kijk dan eerst welke aansluitingen je op je MacBook vindt. Doe hetzelfde met je externe beeldscherm. Zijn de poorten op je monitor en MacBook hetzelfde? Goed, sluit ze dan rechtstreeks op elkaar aan met een kabel. Hoogstwaarschijnlijk zijn de poorten verschillend. In dat geval heb je een kabelconverter nodig. Controleer goed of je een HDMI of VGA converter nodig hebt. Let op: een converter wordt vaak niet met een kabel geleverd. U zult zelf een HDMI kabel moeten aanschaffen.

Randapparatuur koppelen

U hebt een nieuwe MacBook, maar u hebt ook veel oudere randapparatuur. U zou deze randapparatuur willen aansluiten, maar de aansluitingen komen niet overeen met die op uw MacBook. In dit geval heeft u een kabelconverter nodig om uw randapparatuur, zoals een toetsenbord en muis, toch te kunnen gebruiken. Controleer welke aansluitingen u op uw MacBook heeft (waarschijnlijk usb c) en welke aansluiting uw randapparatuur heeft (waarschijnlijk usb a). In dit geval heb je een usb c naar usb a kabel converter nodig.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0