Aan de slag met Google Workspace toepassingen zoals Google Docs

U bent naar alle waarschijnlijkheid vertrouwd met de Microsoft Office-doeleinden Word, Excel en PowerLevel. Maar weet u dat Google met Workspace alternatieve opties heeft die u gewoon on-line vanuit uw browser gebruikt? Dit zijn Google Docs om te schrijven, Google Spreadsheets voor informatie-evaluatie en Google Slides voor displays. Ideaal als je een Chromebook hebt. In deze tekst laten we je aan de slag gaan met de Google Workspace-doeleinden.

Aan de slag met Google Workspace

Met onze ideeën kunt u snel aan de slag met Google Workspace (voorheen G Suite) op uw Chromebook, MacGuide, laptop of desktop.

 1. Kies het juiste hulpprogramma in uw functie

  Google heeft een andere ontwikkeld voor alle Microsoft Office doeleinden. Maar welke wilt u?

  * Google Docs lijkt veel op Word en je gebruikt het voor tekstverwerking.
  * Google Spreadsheets lijkt veel op Excel en je gebruikt het voor wiskunde en evaluatie.
  * Google Slides lijkt veel op PowerLevel en u gebruikt het voor weergaven.

 2. Werken met Microsoft Office-bestandscodecs

  De kans is groot dat je collega's, medestudenten of vrienden werken met Microsoft Office-applicaties. Dit hoeft geen beperking te zijn als u met Google Workspace wilt werken. U voegt informatie toe en verkrijgt informatie in Office-bestandsindelingen zoals .docx (Word) en .xlsx (Excel). Om een bestand toe te voegen, gaat u in de navigatiebalk naar Bestand en vervolgens naar Openen. Klik onder Bestand op Downloaden als u een bestand wilt omzetten naar een Microsoft Office-indeling.

 3. Online samenwerken

  Google heeft het eenvoudig gemaakt om online samen te werken met Workspace. Wil je samen met een collega, medeleerling of vriend aan een document werken? Druk op de grote blauwe deelknop in het rechterbovenhoekje. Je kunt nu anderen uitnodigen om samen te werken via e-mail of een hyperlink naar het document kopiëren en het op een andere manier delen. Bijvoorbeeld via Slack, WhatsApp of Facebook Messenger.

 4. Krijg toegang tot uw papierwerk van overal

  Overal waar u inlogt met uw Google-account kunt u toegang krijgen tot uw Workspace-papieren. Google bewaart deze documenten in Google Drive. Wilt u een document vinden op uw werk- of collegecomputer? Log in op je Google-account. Ga dan naar je Google Drive en zoek naar de naam of inhoud van het document.

 5. Snel een nieuw document openen

  Moet u binnenkort een gloednieuw document beginnen? Het zou niet noodzakelijk moeten zijn om een gloednieuwe doc aan te maken via het instellingenmenu. Een snellere aanpak is om .new toe te voegen achter het Workspace programma dat je wilt gebruiken. Voor Docs wordt dit Docs.new en voor slides wordt dit Slides.new. Typ dit in de handgreepbalk van uw browser en druk op enter. Voila, je hebt nu een gloednieuwe doc voor je.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0