Aan de slag met bluetooth in uw Apple MacGids

MacBooks hebben bluetooth waarmee je eenvoudig wi-fi gadgets kunt bevestigen. Er zijn steeds meer gadgets die je draadloos gebruikt. Zou u uw Magic Mouse of AirPods willen gebruiken via uw MacGuide? In deze tekst leggen we uit hoe u bluetooth in uw MacGuide kunt regelen en er wi-fi gadgets aan kunt koppelen.

Aan de slag met bluetooth op uw MacGids

We hebben 4 tips over hoe je bluetooth kunt gebruiken in je MacGuide, zodat je draadloos verbinding kunt maken met gadgets.

 • Tip 1. Verbind een aantal bluetooth gadgets.
 • Tip 2. Bekijk de batterijpercentages via bluetooth.
 • Tip 3. Hernoem je verwante gadgets.
 • Tip 4. Gebruik je iPhone of iPad als privé hotspot.

Aan de slag met uw Apple MacGids

Gefeliciteerd met uw nieuwe Apple MacGuide. U wilt waarschijnlijk graag aan de slag. Om u op weg te helpen, hebben we al onze aanbevelingen voor u verzameld. Lees hoe u uw Apple MacGuide kunt inrichten en uw informatie kunt uitwisselen. Of lees onze belangrijkste ideeën waarmee u het meeste uit uw nieuwe MacGuide kunt halen.

Installatie

Voordat u met uw MacGuide aan de slag gaat, moet u hem eerst instellen. Gelukkig is dat in een handomdraai gebeurd. Hier leest u waar u op moet letten, hoe u uw privé-gegevens kunt omwisselen en hoe u de gratis yr van Norton Security kunt activeren.

In gebruik

Uw Apple MacGuide is gebruiksvriendelijk. Het werksysteem is eenvoudig te gebruiken en heeft handige gratis programma’s. Hier leest u hoe u het meeste uit uw nieuwe Apple MacGuide kunt halen.

Tips

Vraagt u zich af hoe u uw werk op Apple MacGuide nog eenvoudiger kunt maken? Wij hebben hier de perfecte ideeën en tips voor u op een rijtje gezet. Met de volgende tips bent u snel een echte Apple MacGuide expert.

Hoe stop je je Apple Mac erin?

Gefeliciteerd met uw nieuwe Apple Mac! Heb je het veld uitgepakt, je systeem van energie voorzien en ben je klaar voor de installatie? Hier leest u welke stappen u tegenkomt en welke keuzemogelijkheden er zijn.

 1. Welkom

  Tijdens de eerste stap van de installatie vraagt Apple uit welk land u afkomstig bent. Afhankelijk van het land dat u selecteert, zult u later in de set-up een aantal gerelateerde keuzes zien. Bijvoorbeeld voor het selecteren van de beste toetsenbordindeling.

 2. Het toetsenbord kiezen

  Hier selecteert u de toetsenbordindeling. Als u een QWERTY-toetsenbord gebruikt, selecteert u de keuze Nederlands. Gebruikt u een AZERTY-toetsenbord? Dan kiest u Belgisch.

 3. Uw wifi-gemeenschap kiezen

  Tijd om je Mac aan een wifi community te koppelen. Kies uw community uit de lijst en voer uw wachtwoord in als het een veilige community is. Als u zich wilt aansluiten bij een community in de buurt, selecteert u Andere community-keuzes.

 4. Informatie kopiëren naar deze Mac

  Wil je informatie van een andere pc naar je nieuwe Mac overzetten? Doe het hier. Wil je informatie van een andere Mac overzetten? Kies de optie Vanaf een Mac, Time Machine-back-up of Opstartschijf.

  Is uw informatie afkomstig van een Windows systeem? Ga dan voor de keuze Van een Windows PC. Als u nu niet van informatie hoeft te wisselen, kies dan de derde keuze.

  Het is mogelijk om later informatie om te wisselen met behulp van de migratie-assistent.

 5. Locatievoorzieningen inschakelen

  In deze stap geeft u aan of uw Mac uw locatie mag doorgeven aan programma's en websites. Veel programma's, zoals Safari, Kaarten en Twitter, gebruiken Locatie-opties om u extra specifieke en privégegevens te presenteren. Het nadeel is echter dat het tot op zekere hoogte inbreuk maakt op je privacy en zelfs de levensduur van de batterij kan verkorten.

 6. Log in samen met uw Apple ID

  Met een Apple ID registreer je je voor de App Store, iTunes, iCloud en andere Apple apps. Naast een e-mailadres, wachtwoord en veiligheidsgegevens is het ook mogelijk om betaalgegevens aan je Apple ID te koppelen om bijvoorbeeld apps te kunnen kopen. Je kunt je Apple ID zelfs gebruiken voor verschillende Apple gadgets.
  U kunt er zelfs voor kiezen om u niet te registreren met een Apple ID of de accountgegevens later toe te voegen. Selecteer in dat geval Don't Sign In (Niet aanmelden).

 7. Voorwaarden

  Dit is de effectieve druk, die je meestal wegklikt zonder te studeren. Als u de tijd hebt, zorg er dan voor dat u de zinnen en omstandigheden leert kennen. Als u akkoord gaat, klikt u op Akkoord.

 8. Maak een pc-account aan

  Dit is de plaats waar u uw identiteit en accountgegevens invoert. De accountidentificatie die u invoert zal zelfs de identificatie van uw privémap worden en u zult deze mogelijk vaker zien verschijnen bij het gebruik van uw Mac. Verzin ook een goed wachtwoord. Eén dat niet te gemakkelijk te raden is, maar één dat je eenvoudig onthoudt. Als je daarna je wachtwoord over het hoofd ziet, kun je eventueel om instructies vragen. Vul bij deze stap het spoor in.

 9. De tijdzone selecteren

  Als u in stap 5 Locatievoorzieningen niet hebt geactiveerd, is dat de plaats waar u aangeeft in welke tijdzone u zich bevindt. Zo weet uw Mac bijvoorbeeld hoe laat u het moet laten weten.

 10. Diagnose en gebruik.

  Wil je Apple een handje helpen bij het doorontwikkelen van hun apps? Vink dan hier de 2 keuzes aan voor het doorsturen van gebruiksgegevens en het delen van crash-informatie.

 11. Siri inschakelen

  Siri is de privéassistent van Apple, die voornamelijk werkt op basis van spraakherkenning. Je kunt bijvoorbeeld aan je Mac vragen wat voor klimaat het morgen wordt, een programma starten of een rekensom voor je ophelderen.
  Als u de keuze nu niet wilt controleren, is het ook mogelijk Siri op een later tijdstip in te schakelen.

 12. Touch ID

  Uw Apple MacGuide is voorzien van Touch ID. In deze stap configureert u de vingerafdruklezer. Plaats steeds kort uw vinger op de lezer, die op het daarvoor bestemde facet boven het toetsenbord is geplaatst. Vervolgens worden de omtrekken van uw vingerafdruk zelfs gescand, om in elke mate verder eenvoudig met Touch ID te kunnen inloggen.

Aan de slag!

En dan is het aan. Uw privévoorkeuren worden opgeslagen en uw Mac kan aan. Veel plezier!

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0