6 ideeën om vanuit huis te werken met een Chromebook

Wilt u uw Chromebook gebruiken om thuis te werken? Met deze 6 ideeën kunt u aan de slag. Zo leert u bijvoorbeeld een printer aan te sluiten of via VPN verbinding te maken met uw organisatiegemeenschap.

Aan de slag met thuiswerken op een Chromebook

Een Chromebook is geschikt om vanuit huis te werken. Maar hoe doet u dat? Met deze 6 ideeën kunnen we u op weg helpen:

 1. Gebruik Android-doeleinden

  Veel toepassingen hebben op dit moment een internet-app. Je gebruikt deze apps direct in de Chrome webbrowser. Soms is een Android-applicatie handiger, bijvoorbeeld omdat die extra opties heeft of stabieler draait. Er zijn Android-applicaties voor bekende werkplektoepassingen, zoals Microsoft Teams, Skype en Outlook. U kunt Android-applicaties op uw Chromebook installeren via de Google Play Store.

 2. Werk online samen met Google Workspace

  Google heeft alternatieve opties gecreëerd voor Microsoft Office-doeleinden zoals Word, Excel en PowerLevel. Dit zijn achtereenvolgens Google Docs, Google Sheets en Google Slides. U werkt eenvoudig on-line samen met deze Office-uitwijkopties door uw informatie te delen met collega's. U kunt uw informatie ook online opslaan op Google Drive. Op die manier hebt u overal toegang tot uw documenten en beeldschermen.

 3. Bewaar informatie online

  Chromebooks hebben beperkte opslagruimte. Daarom is het goed als je informatie online opslaat via Google Drive of Dropbox. Dit heeft 2 grote voordelen. Ten eerste heb je overal waar je inlogt toegang tot je informatie. Daarnaast kun je online informatie eenvoudig delen met collega's, zodat zij ook toegang hebben.

 4. Werk op afstand via VPN

  Via een Chromebook logt u op afstand in op een stuk pc of community met VPN. Een Chromebook heeft ingebouwde VPN waarmee u kunt inloggen op uw bedrijfsgemeenschap. Download het hulpprogramma Windows Remote Desktop uit de Google Play Store om het bureaublad van een Windows-pc op uw Chromebook te tonen en te beheren.

 5. Vast aan een TV

  Op een Chromebook sluit je beeldschermen aan via hdmi of usb C, zodat je ook thuis comfortabel op een enorm beeldscherm kunt werken. Heb je geen monitor, maar wel een tv? Je zet Chrome-tabbladen vast op een tv met Chromecast. Op die manier kunt u toch op een nog groter scherm werken.

 6. Papierwerk afdrukken

  Wilt u belangrijke papieren afdrukken? Op een Chromebook kunt u eenvoudig een printer aansluiten. Je sluit een wifi-printer draadloos aan op je Chromebook. Het is ook mogelijk om een printer via usb aan te sluiten. Als je Chromebook geen gewone usb A-aansluiting heeft, wil je een usb C naar usb A-connector.

Avatar
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NY400.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0